járadék

03.
23.
15:16

Kiderült, lerontja-e a nyugdíjat a segélyek, támogatások igénybevétele

Leronthatják-e a segélyek a nyugdíjat? A nyugdíjtörvény e veszély elhárítása érdekében sokféle ellátás tekintetében biztonsági rendelkezéseket tartalmaz. Egy sor olyan bevételt, amely nyugdíjjárulék alapját képezi, nem kell figyelembe venni az életpálya-átlagkereset számítása során, pontosabban csak akkor kell figyelembe venni, ha az mégis kedvezően hatna az érintett nyugdíjának összegére - írja Farkas András nyugdíjszakértő.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
19.
15:29

Meghosszabbítanák az álláskeresési járadék idejét, parlament előtt a javaslat

Egy országgyűlési törvényjavaslat alapján a jelenlegi kétszeresére növelnék meg az álláskeresési járadék folyósítási idejét az LMP képviselői. A meglehetősen alacsony folyósítási összeg emelését ugyanakkor nem indítványozták.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
18.
08:55

Szlávik: az egészségügyi dolgozók után az idősotthonok lakóit és a krónikus betegeket oltják be

A védőoltások beadása december utolsó napjaiban indulhat Magyarországon - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa az M1-en.

Szerző(k): Domokos László
11.
05.
07:09

Tízéves a magánnyugdíj-államosítás: milliókat nyertek, akik nem dőltek be a kormány fenyegetésének

Tíz éve döntöttek a magánnyugdíjpénztárak államosítása mellett. Ezernél is többen döntöttek úgy, hogy maradnak, pedig már tíz évük sem volt hátra a nyugdíjig. Az idő őket igazolta: a többségük most száz százalékos nyugdíjat kap, emellett átlagosan milliós nagyságrendben kapott kézhez reálhozamot.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
03.
09:25

Nyugdíj előtt áll? Így kaphat magasabb járadékot az államtól

Nem érdemes kapkodni a nyugdíjba vonulással az idén. Az átlagbérek ugyanis nőttek az idén is, aki jövőre vonul vissza, sokkal több járadékra számíthat - mondja a Nyugdíjguru.

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
29.
11:09

Új MNB-rendelet jelent meg - fontos változás jön a nyugdíjbiztosításoknál

Módosult a Magyar Nemzeti Bank (MNB) technikai kamatlábakra vonatkozó rendelete: 2021-től az eddiginél kevesebb kamatot ígérhetnek a biztosítók az ügyfeleiknek. A nyugdíjasok járadékánál is szerényebb számokkal kell kalkulálni.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
23.
09:51

Nyugdíjasok, figyelem: két fontos változás jön júliustól

Többet keresnek majd, akik nyugdíj mellett dolgoznak tovább, a nők kedvezményes nyugdíja mellett pedig korlátozás nélkül lehet már pénzt keresni a versenyszférában.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
21.
17:14

Özvegyi járadék - törvényt módosítanának fideszes képviselők

Törvénymódosítással segítené az olimpiai érmesek kiskorú gyermeket nevelő özvegyeit három fideszes képviselő - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
24.
22:51

Elárulták, mi történik Borkai olimpiai életjáradéka ügyében

Ugyan a Magyar Torna Szövetség visszahívta a Magyar Olimpiai Bizottságból a botrányokba keveredett Borkai Zsolt volt MOB-elnököt, az egykori olimpiai bajnok, jelenlegi győri polgármester életjáradékának sorsáról a MOB nem nyilatkozott. A portál a sportügyekért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumához, konkrétan Szabó Tünde államtitkárhoz fordult.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
21.
22:35

A Borkai-ügyről is kérdezték a miniszterelnököt a parlamentben

A miniszterelnök a Borkai-üggyel kapcsolatos kérdésre válaszolva azt mondta a parlament mai ülésén, hogy beteg dolognak tartja, ha valaki saját maga készít vagy a jelenlévőkkel készíttet felvételt a saját maga szexuális életéről - írta az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika