járulékkedvezmény

02.
02.
11:17

PM: visszamenőlegesen érvényesíthető az adókedvezmény

Már januárban magasabb összegű személyi adókedvezmény jár az adóból azon tételek esetében, melyek a minimálbérhez kötöttek. Utóbbi összege ugyan csak február 1-től emelkedett, de a kedvezmények számítására visszamenőlegesen érvényesíthető - közölte a Pénzügyminisztérium.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
24.
18:07

Minimálbér 2021: a munkaadók most nulla emelést akarnak, de ezzel nincs vége

Távol álltak egymástól a munkaadói és a munkavállalói oldal javaslatai: míg előbbiek a jelenlegi bizonytalan helyzetben nem látnak rá reális esélyt, hogy január 1-től bért emeljenek, addig a szakszervezetek 10 százalék körüli minimálbér és garantált bérminimum emelésben gondolkodnak - derült ki a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumát követően kedden.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
21.
23:43

Megjelent az újabb adókönnyítésekről szóló kormányrendelet

A Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint a most megjelent kormányrendelet a Gazdaságvédelmi Akcióterv adókönnyítő intézkedései révén több mint 200 milliárd forintot hagy a magyar családoknál, vállalkozásoknál és a lakosságnál.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
04.
19:47

Tudnivalók a rendkívüli kedvezményekről

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet gazdasági hatásainak enyhítése érdekében hozott kormányrendelet a különösen veszélyeztetett ágazatokban csaknem teljes egyéni járulékmentességet biztosít a munkavállalók számára 2020. márciustól júniusig. A jogszabály értelmezésével kapcsolatban számos gyakorlati kérdés merül fel, amelyekkel összefüggésben az adóhatóság folyamatosan frissíti tájékoztató anyagát.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
18.
15:00

Orbán Viktor gazdaságvédelmi bejelentéseket tett

Hitelmoratóriumról, a veszélybe került ágazatok munkáltatóinak járulékfizetési kötelezettségének eltörléséről, a munkavállalói viszony rugalmasabbá tételéről döntött a kormány - derült ki a miniszterelnök csütörtöki bejelentéséből. Az intézkedések hírére zuhanni kezdett a forint.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
26.
16:21

Változás jön a Nők40-nél 2020 közepétől - nem tört meg a jég

A nők kedvezményes nyugdíja mellett 2020. június 30-ig munkaviszonyban, július 1-jétől minden jogviszonyban járulékmentesen lehet dolgozni. A versenyszférában munka mellett is felvehető a nyugdíj, a közalkalmazottak korlátozásai azonban továbbra is érvényben maradnak - hívja fel a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
15.
10:39

Minden nyugdíjast megszabadítanának a tb-köztehertől 2020-ban

A dolgozni vágyó nyugdíjasok számára örömhír, hogy 2020. július 1-jétől a nyugdíj mellett bármilyen engedélyezett jogviszonyban végzett munkával szerzett keresetük mentesül minden járulékfizetési kötelezettség alól egy új törvényjavaslat szerint - hívja fel a figyelmet a nyugdíjguru.hu. A rendelkezés a versenyszférára vonatkozik.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
12.
07:36

Államtitkár: nyugdíjasok tízezrei jutnak pluszpénzhez

Nyugdíjasok meglehetősen nagy csoportjának kedveznek azok a járulékszabályok, amelyeket tegnap szavazott meg az Országgyű­lés - mondta Izer Norbert adóügyi államtitkár a Magyar Nemzetnek a leginkább a dolgozó időseket érintő kedvezményről.

Szerző(k): Szabó Dániel
12.
11.
10:06

Nyugdíjasok adózása: jövőre nekik jár a 14 százalékos többletjövedelem

Jövőre járulékmentességet kapnak a nyugdíjasok, ezért fontos tisztázni, hogy pontosan kiket is érint a jogszabályváltozás.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
29.
12:53

Pénzosztással szerezne szavazatokat a lengyel kormány

Újabb adókedvezménnyel egészíti ki az októberi választásokat megelőző bőséges osztogatását a lengyel kormány, ezúttal a kisvállalkozásokat célozták meg.

Szerző(k): Barabás Júlia