járvány

06.
20.
10:18

Koronavírus: hónapok óta nem történt ilyen Szerbiában

Száz alá csökkent a napi új fertőzöttek száma Szerbiában, amire hónapok óta nem volt példa, miközben folyamatosan nő a beoltottak száma a nyugat-balkáni országban.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
20.
07:55

Koronavírus: így áll most a járvány, friss adatok érkeztek

A világon 178 127 821 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 857 954 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerinti vasárnap reggeli adatai szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
19.
21:32

Koronavírus: újabb egészségügyi kockázatok derültek ki

A posztoperatív halálozásnak és a tüdőszövődmények kialakulásának is nagyobb esélye, ha a műtétet megelőző hat héten belül gyógyult ki valaki a betegségből.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
19.
18:41

Koronavírus: megszólalt a Pfizer-vezér

A fejlett országok már idén év végén úgy élhetnek, mint régen, de a szegényebb országok csak egy év késéssel élhetik meg ugyanezt a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
19.
18:12

Már a szlovének is válogathatnak az oltások között a jövő héttől

A jövő héttől a jelentkezők kiválaszthatják, melyik koronavírus elleni vakcinával szeretnék beoltatni magukat - jelentette be az MTI szerint Janez Jansa szlovén kormányfő szombaton pártja, a jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) tisztújító kongresszusán, melynek elnöki tisztségére ő az egyetlen jelölt, és amelyet 1993 óta vezet.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
19.
17:36

Virológus a teltházas meccsekről: ez már veszett fejsze nyele, meglátjuk, mi lesz a következménye

Rusvai Miklós virológus aggódik a teltházas focimeccsek miatt, szerinte ez egy "rendkívül érdekes kísérlet", amelynek a következményeire nagyon kíváncsi. A virológus arra is kérte a szurkolókat: aki tüneteket tapasztal, mindenképp vonja ki magát a forgalomból és ellenőriztesse, hogy nem fertőződött-e meg.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
19.
15:20

Kopogtat a magyar határon a kötelező oltás

A szlovák kormány komolyan fontolgatja a kötelező koronavírus-oltás bevezetését bizonyos társadalmi csoportokban, köztük foglalkozási ágakban. A külföldre utazás azzal a kockázattal jár, hogy az időközben bevezetett szigorítások után nem tudnak hazatérni a turisták.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
19.
15:06

Koronavírus: jó hírek Ukrajnából

Ukrajnában kismértékben tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, szombatra kilencszáz alatti új beteget jegyeztek fel, a halálos áldozatok száma negyven volt, ami tízzel kevesebb az előző napiénál - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
19.
14:03

Koronavírus: egyre nagyobb a baj Moszkvában

Moszkvában ismét rekordot döntött az újonnan regisztrált fertőzöttek száma - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
19.
13:39

Olimpiai variáns és komoly gazdasági károk miatt elhalasztanák a játékokat

Öt hét múlva rendeznék meg Tokióban a 2020-ról egy évvel elhalasztott nyári olimpiát. Japánban sokan továbbra is megkérdőjelezik a játékok megrendezése mellett hozott döntést, attól tartanak, hogy azt kockáztatják, hogy újabb fertőzéshullámot indítanak el, amely kisiklathatja az ország halovány gazdasági fellendülését is. Egy új variáns létrejöttétől is félnek.

Szerző(k): Szabó Dániel