járvány

06.
16.
13:38

Friss adatok: ennyire véd AstraZeneca az indiai variánssal szemben

A való életből származó adatok szerint AstraZenca vakcinája 92 százalékos hatékonysággal előzi meg a delta (indiai) variáns által okozott kórházi kezeléseket - közölte az Astrazeneca.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
16.
12:56

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete is megszólalt a gyerekek koronavírus elleni oltásáról

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) támogatja a 12 év feletti korosztály Covid-19 elleni védőoltását. A gyermekek körében gyakran enyhe formában zajló fertőzés ellenére érintettségük nem elhanyagolható a közvetlen vírushatás és a járvány járulékos következményei miatt - áll a HGYE közleményében.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
16.
12:19

A KFC, a McDonald's és a Burger King is nagy ütést kapott

Az ágazati bértámogatások sokat segítettek 2020-ban a magyarországi gyorsétterem-láncoknak, ahol jellemzően bejelentve, borravaló nélkül dolgoznak a munkavállalók. Ettől még a KFC, a McDonald's és a Burger King bevételei és eredményei is romlottak, előbbinél egyéb tényezők miatt a milliárdos profit olvadt pár tízmillióra. A kiszállítás nem pótolja a vendéglői forgalmat, ami megütötte őket.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
16.
11:45

Fertőtlenítő helyett vizet adott el a járvány alatt, 100 milliós bírság lett a vége

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 100 millió forintos bírságot szabott ki egy szlovén cégre, amiért a Covid-19 vírustól való félelmet kihasználva a megfelelő engedélyek hiányában, valótlan ígéretekkel forgalmazta fertőtlenítőszerét - közölte a GVH.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
16.
09:23

Koronavírus: 9 beteg elhunyt, az új fertőzöttek száma 107

Szerdára virradóra 107 új fertőzöttet igazoltak, 9 beteg elhunyt a koronavirus.gov.hu oldal adatai szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
16.
08:02

Arrogáns ajánlat a kínai oltással bajlódóknak

A Semmelweis Egyetem rektorának ajánlatával nem jutnak igazán előbbre azok a kínai oltással beoltott magyarok, akiknél nem alakult ki kellő védelem a koronavírussal szemben. De a bölcs egyetemi vezető lelkiismerete legalább megnyugodhat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
16.
07:00

Koronavírus: friss adatok érkeztek

A világon 176 571 907 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 819 693 - írja az MTI a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai alapján.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
15.
21:28

Az Európai Bizottság kinevezne egy fő járványgurut

Az Európai Bizottság kedden közleményt tett közzé, amelyben tanulságokat fogalmaz meg a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban és arra vonatkozóan, hogy mit kell javítani az esetleges jövőbeli hasonló kihívások kezelése érdekében - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
15.
19:33

Szlovéniában hivatalosan is véget ért a járvány, egyes szigorítások azonban maradnak

Szlovéniában hivatalosan véget ért a járványhelyzet, de amíg a kormány nem dönt a jelenleg is érvényben lévő korlátozások enyhítésről, azok továbbra is fennmaradnak - közölte kedden Franc Vindisar, az egészségügyi minisztérium államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
06.
15.
16:12

Éppen azokon nem segít a kormány, akiknek szüksége lenne rá

Már megjelent a részletes tájékoztatás és a jelentkezési lap is a járvány sújtotta önfoglalkoztatók egyszeri támogatásának igényléséhez. Alapfeltétel viszont, hogy éppen a lezárások időszakában fel tudják mutatni, hogy bevételük legalább 30 százaléka a kedvezményesként megjelölt tevékenységből származott - vagyis az igazán bajba jutottakon úgy tűnik nem segít ez a kormányzati intézkedés.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna