jég

05.
14.
10:21

Az első egyetemi alapítványból már kivonulna a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiviszi a Budapesti Corvinus Egyetemen működő képzési portfóliója mögül a pénzt - értesült a Jelen, amely szerint az intézmény elnöke és Palotai Dániel, a jegybank korábbi ügyvezetője között mérgesedett el a viszony annyira a viszony, hogy szakítsanak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
13.
15:42

Ha van családi ezüst, az most sokkal többet érhet

Az elmúlt egy évben az ezüst áremelkedése simán lekörözte az aranyét, és a szakértők szerint lehet még tartalék az árfolyamban.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
10.
06:20

Erősebb inflációtűrésre intette az ECB-t a monetáris tanács egyik tagja

A finn jegybank kormányzója szerint az euróövezeti központi banknak (EKB) az amerikai Federal Reserve példáját követve toleránsabban kellene kezelnie az inflációs cél túllépését, különös tekintettel arra, hogy az euróövezeti infláció üteme hosszú évek óta meglehetősen lanyha.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
07.
11:40

Olcsóbb lesz az UTE jégcsarnok öltözőinek az építése

Az UTE jégcsarnok kiszolgáló létesítményét az E-Builder Építőipari és Mérnöki Tanácsadó Kft. építheti meg, nettó 896 millió forintért. A becsült ellenérték 1 milliárd 181 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
05.
07.
09:25

Egyre nagyobbat kaszál a mindent túlélő szovjet fagyi

A szovjet idők kedvenc fagylaltja túlélte a Szovjetunió bukását, és ma népszerűbb mint valaha. Az oroszok egyre többet fogyasztanak, és jut belőle exportra is.

Szerző(k): Komócsin Sándor, Barabás Júlia
05.
07.
08:55

Aranyba és jenbe menti Moszkva a tartalékait

Átalakította az orosz jegybank az orosz arany- és devizatartalék szerkezetét. Az aranynak és a jennek jelentésen emelték látványosan az arányát, melynek eredméyeként tavaly harmadával csökkent a jegybank vesztesége - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
07.
06:20

Kezd kicsúszni a dollár alól a talaj?

A világ jegybankjainak devizartalékaiban az amerikai dollár aránya 25 éves mélypontra esett a tavalyi év negyedik negyedévében - derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a hivatalos devizatartalékok pénznem szerinti összetételéről (COFER) szóló felméréséből. Ezt néhányan a dollár térvesztéseként értékelik a világgazdaságban. Amennyiben ez az eltolódás a jegybankoknál elég jelentős, akkor az már hatással lehet a deviza- és a kötvénypiacokra is - olvasható az IMF egyik blogbejegyzésében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
06.
23:30

Nem változtatott az alapkamaton a török jegybank

A piaci várakozásokkal összhangban változatlan szinten hagyta Törökország központi bankja az alapkamatot. A jegybank monetáris politikai bizottsága csütörtökön tartott ülésén 19 százalékon tartotta az irányadó, egyhetes repokamatot. A testület megismételte ígéretét, miszerint az infláció felett tartja a kamatszintet - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
02.
10:55

Korai temetni még a bitcoint

Annak ellenére nem kell még temetni a bitcoin árfolyamában az emelkedő trendet, hogy egy jó 25 százalékos esést is átélt az elmúlt hetekben a kriptodeviza.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
01.
14:56

Indul a jegyértékesítés Magyar Kupa hétfői döntőjére

Délután 15 órától lehet jegyeket vásárolni a labdarúgó MOL Magyar Kupa hétfői döntőjére, a Puskás Arénában megrendezésre kerülő MOL Fehérvár-Újpest összecsapásra - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter