jüan

06.
06.
08:19

Oroszország megkapargatta a dollárt

Oroszország közölte, hogy a nyugati szankciókkal szembeni sebezhetőségének csökkentése érdekében kiiktatja a dollárt az olajalapjából. A bejelentést azelőtt tették, hogy mindössze két hét múlva Vlagyimir Putyin elnök megtartja első csúcstalálkozóját Joe Biden amerikai államfővel. A Nemzeti Jóléti Alap dollárállományát euróba, jüanba és aranyba fogják átcsoportosítani - közölte Anton Sziluanov pénzügyminiszter.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
15.
11:58

A háborúnak nincs vége, csak titokban folytatják

Kína és az USA szerdán tűzszünetet köt kereskedelmi háborújukban, amelyet megelőzően az amerikai kormány levette a devizamanipuláló országok listájáról Kínát. Ez Donald Trump sikere, ám a háttérben az elnök győzeleméért nagy árat fizethet az Egyesült Államok.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
10.
15:12

Még szorosabbra fűzi a jegybank a kínai barátságot

A magyar és a kínai jegybank megújította kétoldalú devizacsere-megállapodását, és a keretösszeget duplájára emelte.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
07.
10:29

Öthavi csúcson a jüan árfolyama

Öthavi csúcsra erősödött a jüan árfolyama kedden, megfordítva az előző három kereskedési nap gyengülő trendjét, miután visszatért a globális piacokra a kockázatvállalási kedv az amerikai-iráni konfliktus miatti aggodalmak enyhülésének köszönhetően.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
02.
18:14

Ekkora sérülést okoztak a pofonok Amerika és Kína viszályában - nincs kipontozás

Az amerikai-kínai vámháború nemcsak a világkereskedelemre, hanem a devizapiacokra is komoly sokkhatást gyakorolt. Egyfelől a dollár erősödését, másrészről a jüan gyengülését kényszerítette ki, e lépések fájdalmas mellékhatásai pedig nemcsak a két szuperhatalmat érintik, hanem a világ számos más országába is tovagyűrűztek. Milyen érdekek mozgatták a decemberi részmegállapodást?

Szerző(k): Napi.hu
01.
02.
10:07

Ismét lépett a kínai jegybank

A kínai központi bank csökkenti a bankok kötelező tartalékrátáját (RRR) - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
11.
11:59

Erősen belehúzott a jüan

Emelkedtek a kínai tőzsdeindexek és tovább erősödött a jüan a dollárhoz képest pénteken; a kínai fizetőeszköz az utóbbi négy hónap, a tőzsdeindexek pedig az utóbbi több mint egy hónap legjobb hetét tudhatják maga mögött az amerikai-kínai kereskedelmi háború enyhülésébe vetett remények felerősödésének köszönhetően - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
27.
14:15

Pluszban zártak az ázsiai indexek

Alacsony forgalom mellett emelkedéssel zárták az irányadó kínai tőzsdeindexek a pénteki kereskedést, de múlt hét péntekhez képest jelentősen csökkent értékük a kereskedelmi bizonytalanságok és a gazdasági növekedés lassulása miatt.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
20.
22:47

Nem lesz benne a kínai jüan a libra árfolyamkosarában

Német lapértesülés szerint nem veszik be a kínai jüant a Facebook tervezett kriptodevizájának árfolyamát meghatározó kosárba, azt az amerikai dollár, az euró, a jen, a font és a szingapúri dollár alkotja majd meghatározott arányban.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
20.
07:52

Lépett a kínai jegybank

Kis mértékben csökkentették az éves referencia-kamatlábat Kínában pénteken, miközben a kínai jegybank a piaci likviditás stabilizálása céljából tőkeinjekciót alkalmazott - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna