jegybank

05.
07.
08:55

Aranyba és jenbe menti Moszkva a tartalékait

Átalakította az orosz jegybank az orosz arany- és devizatartalék szerkezetét. Az aranynak és a jennek jelentésen emelték látványosan az arányát, melynek eredméyeként tavaly harmadával csökkent a jegybank vesztesége - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
07.
06:20

Kezd kicsúszni a dollár alól a talaj?

A világ jegybankjainak devizartalékaiban az amerikai dollár aránya 25 éves mélypontra esett a tavalyi év negyedik negyedévében - derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a hivatalos devizatartalékok pénznem szerinti összetételéről (COFER) szóló felméréséből. Ezt néhányan a dollár térvesztéseként értékelik a világgazdaságban. Amennyiben ez az eltolódás a jegybankoknál elég jelentős, akkor az már hatással lehet a deviza- és a kötvénypiacokra is - olvasható az IMF egyik blogbejegyzésében.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
06.
23:30

Nem változtatott az alapkamaton a török jegybank

A piaci várakozásokkal összhangban változatlan szinten hagyta Törökország központi bankja az alapkamatot. A jegybank monetáris politikai bizottsága csütörtökön tartott ülésén 19 százalékon tartotta az irányadó, egyhetes repokamatot. A testület megismételte ígéretét, miszerint az infláció felett tartja a kamatszintet - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
02.
10:55

Korai temetni még a bitcoint

Annak ellenére nem kell még temetni a bitcoin árfolyamában az emelkedő trendet, hogy egy jó 25 százalékos esést is átélt az elmúlt hetekben a kriptodeviza.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
27.
14:00

Tartotta az irányt a magyar jegybank

Nem történt változás a fő feltételekben a Magyar Nemzeti Bank havi kamatdöntő ülésén. Ez meg is felelt a várakozásoknak, a körülményekhez képest kedvezőek a makrogazdasági adatok, nincs lépéskényszerben a monetáris tanács.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
26.
14:18

Matolcsy: cél egy új európai oroszlán csapat felnevelése

Magyarország fenntartható felzárkózásának mintái már nem Nyugaton, hanem Keleten, Kelet-Ázsiában és a Közel-Keleten találhatóak - vetette fel ismét Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Növekedés.hu portálon megjelent írásában.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
23.
14:45

Lépéskényszerbe került az orosz jegybank

Március után áprilisban is kamatot emelt Oroszország központi bankja, ráadásul a vártnál is nagyobb mértékben, miután az újabb szankciós hullám jelentősen gyengítette a rubelt, és az infláció tovább gyorsult.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
18.
13:32

Beütik a szeget a bitcoin koporsójába, összeomlóban az árfolyam

A bitcoin több mint hét hetes mélységbe zuhant, alig néhány nappal azután, hogy rekordot ért el. Egyre több ország kezdte el tiltani a kriptovalutát, most már az Egyesült Államok is korlátozásra készül.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
15.
14:39

Elszálltak az árak, lépett az ukrán jegybank

Az ukrán központi bank az elemzők által vártnál jelentősebb kamatnövelésről döntött csütörtökön, és ezzel már a második egymást követő hónapban emelt kamatot - írja az MTI a Reuters hírügynökségre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
10.
08:46

Putyin figyelmeztetést kapott

Az orosz jegybank elnöke felszólította a kormányt, hogy sürgősen hagyjon fel bizonyos élelmiszerek árának limitálásával, mert ez súlyos kárt okoz az egyébként szépen fejlődő agrárgazdaságnak.

Szerző(k): Barabás Júlia