károsanyag-kibocsátás

06.
01.
20:50

800 millió forintos nyereséget pöfékelt össze tavaly a Mátrai Erőmű

A Visontán működő egyetlen magyar szénerőmű 800 millió forint pozitív működési eredménnyel zárta a 2020-as évet - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
29.
19:26

A Shellt bíróság kötelezi, a Total magától bújik ki a bőréből

Minek nevezhető másnak, mint "színe változásnak" az, amikor egy földgázra és kőolajra felépített vállalkozás úgy dönt: teljesen másként fogja fel eztán a világot. A héten a Shellt a hágai bíróság kötelezte erre, a francia Total magától lép az új útra.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
27.
16:17

Búcsút inthetünk a mostani betonnak az építőiparban

A beton, mint a Földön egyik leggyakrabban használt anyaga, hatalmas szénlábnyommal rendelkezik, amelyet a tudósok mindenféle módon igyekeznek csökkenteni. A közelmúlt kutatási projektjei viszont rávilágítottak, hogy a grafén hogyan játszhat szerepet ebben, és már fel is húzták az első épületet, ami a "Concretene" nevű anyag felhasználásával készült.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
27.
10:10

Teljes sorcserére szánta el magát a német Coca-Cola

Az energiatöltő infrastruktúrát építő és üzemeltető Vattenfall és a Coca-Cola egymásra találtak Németországban, aminek eredményeként 2025-ig teljesen átalakul az italgyártó cég járműves infrastruktúrája.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
26.
18:18

A Shell tíz évet se kapott arra, hogy mintegy lefelezze a károsanyag-kibocsátását

2030-ig 45 százalékkal csökkentenie kell a szén-dioxid kibocsátását annak a Shellnek, amely jelenleg évente kilenc Hollandiányi károsanyag természetbe kerüléséért felelős. Az olajipari óriást civilek fektették ki a bíróságon.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
25.
19:37

EU-csúcs: kiderült, miről sikerült megállapodnia a tagországoknak

Az Európai Uniós tagállamainak vezetői megerősítették a klímavédelemmel összefüggő, nagyratörő közös céljaik melletti elkötelezettségüket, köztük, hogy Európa 2050-re éghajlatsemleges kontinens legyen - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben, a tagállami csúcsvezetők kétnapos csúcstalálkozóját követően kedden.

Szerző(k): K. Kiss Gergely