károsult

07.
31.
07:08

Durván leromlott az autósok morálja: megszaporodtak az ismeretlen károkozók

Tavaly összesen 299 autós hajtott el úgy a helyszínről, hogy súlyos, személyi sérüléssel járó balesetet okozott, ezért a Mabisz Kártalanítási Számlának kellett helyette kártérítést fizetnie. Tízszer ennyi kárt okoztak azok, akik kötelező felelősségbiztosítás nélkül baleseteztek az utakon. A statisztikák durván romlottak 2019-ben.

Szerző(k): Herman Bernadett
01.
02.
14:02

Fordulat jöhet a dízelautóknál

A Volkswagen új stratégiával próbálja rendezni a peres eljárásokat azokkal a német autósokkal, akik a dízelbotrány nyomán beperelték. A változás gyorsabb megoldást ígér.

Szerző(k): Komócsin Sándor
12.
20.
19:09

Szennyezett ásványvizek: tévedett a hatóság, de a kártérítés elmaradt

Egy ásványvízben az egészségre káros baktériumokat talált a hatóság és megtiltotta annak a forgalmazását. Utóbb kiderült, hogy nem volt káros anyag a vízben, ezért a gyártó kártérítéséért perelte a hatóságot. Első fokon nyert, de másodfokon és a felülvizsgálat alkalmával is elveszítette a pert. A jogeset a Bírósági Határozatok Gyűjteményében jelent meg.

Szerző(k): Németh Géza
12.
07.
06:40

Veszélyben az egészsége a szmog miatt? Ez teheti önmagáért

Egy lengyel polgár beperelte az államot azért, mert városában rendszeresen meghaladja az egészségügyi határértéket a levegő szennyezettsége.

Szerző(k): Barabás Júlia
11.
15.
08:47

Katasztrófa sújtja a nyugdíjasok egyik rétegét

A rokkantsági nyugdíjasok többségének ellátása átlagosan havi 20 ezer forinttal csökkent, mert az ezzel kapcsolatos jogszabály szerint papíron javult az állapotuk.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
01.
07:06

Újabb fordulat az aranyhamisítási ügyben - megszólalt a vádlott

Az aranyhamisítási botrányban keletkezett kár 20-30 milliárd forint helyett úgy tűnik, 5-6 milliárdosra csökkent - a per első napjának tanúsága szerint. A lapunknak interjút adó vádlott, Bíró Péter szerint a cégcsoport vagyonából kielégíthették volna a károsultakat.

Szerző(k): Szakonyi Péter
04.
19.
17:17

Brókerbotrányok: az államot perelik a károsultak

Csütörtökön kezdődött a brókerbotrányok károsultjainak az állam ellen indított pere a Fővárosi Törvényszéken. Az 1652, vegyesen Quaestor-, Hungária Értékpapír-, illetve Buda-Cash-károsult felperesként a Magyar Nemzeti Bank, az Állami Számvevőszék és a magyar állam felelősségét akarja bebizonyítani. Állítják, az állam rosszul végezte a dolgát, ezért történhettek meg a bedőlések - írja az Index.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
12.
23:44

Nagy erejű földrengés volt Irakban (frissített)

Irak keleti részét 7,3-as fokozatú földrengés rázta meg, a rengés epicentruma Szuleimáníja városától mintegy 100 kilométerre délkeletre, az iraki-iráni határ közelében volt - írja az Index az amerikai földtani intézet közlésére hivatkozva.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
30.
20:27

Pusztított a hétvégi vihar Magyarországon

Mintegy 2500 káreset történt a vihar vasárnap délutáni kezdete óta Magyarországon - tájékoztatta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
08.
11:01

Magyar siker - "éles bevetésen" a találmány Texasban

Magyar fejlesztésű szoftvert használnak a Harvey hurrikán okozta károk felmérésénél Texasban - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika