készpénz

06.
17.
09:07

ATM-eket robbantottak fel a szomszédban

Közel 80 ezer eurós kárt okoztak Szlovákiában ismeretlen tettesek azzal, hogy ATM-eket robbantottak fel.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
09.
14:15

Új világ kezdődött a webáruházakban: soha nem látott forgalom, eltűnőben a készpénz

A hazai online kiskereskedelmi forgalom 2020-ban elérte a nettó 1046 milliárd forintot, először lépve át az 1000 milliárdos lélektani határt. Az előrejelzés szerint 2025-re a gazdasági környezettől és a fogyasztói szokásoktól függően további 91-161 százalékos növekedés várható. Leginkább az IT cuccokat vitték az emberek. A járvány hatására tavaly először fordult elő, hogy a készpénz elveszítette dominanciáját az online kiskereskedelemben.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
31.
15:07

Szigorítják júniustól a készpénzellenőrzést a szerb és az ukrán határon

Júniusban jelentősen változnak a készpénz behozatalának szabályai az Európai Unió külső határain, szigorodik az ellenőrzés, és többek között az aranyérmék és aranyrudak értéke is beleszámít az összeghatárba - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
28.
06:23

Nagy lépést tesznek hátrafelé a lengyelek.

A lengyel államfő támogatja a varsói jegybank kezdeményezését, hogy kötelezzék a cégeket a készpénzben történő fizetés elfogadására. Eközben a bankok sok éve az elektronikus fizetés felé terelnék az embereket.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
18.
15:09

Be kell jelenteni a 10 ezer eurónál nagyobb készpénzmozgást

Az Országgyűlés kedden elfogadott egy pénzmosás elleni jogszabálymódosítást, amelynek értelmében létrehoznak egy tényleges tulajdonosi nyilvántartást. Emellett a képviselők elfogadtak egy olyan jogszabálymódosítást is, amelynek értelmében be kell jelenteni a 10 ezer eurót (mintegy 3,5 millió forint) meghaladó készpénzmozgást.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
18.
07:08

Rendkívüli adatok érkeztek a magyar családok anyagi helyzetéről

Újabb történelmi rekordot döntött a háztartások pénzügyi vagyona. A készpénzállomány lassan megközelíti a 6 ezer milliárd forintot, a hitelállomány pedig megállíthatatlanul menetel a devizahitelek idején felállított történelmi csúcs felé.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
28.
15:06

Bár kötelező, de sokan kikerülik a kártyás fizetést

Annak ellenére alig nőtt 2020-ban a kártyás fizetéseket elfogadó szolgáltatóhelyek száma, hogy januártól kötelező az elektronikus fizetési lehetőség ott, ahol már régebben előírták az online pénztárgép használatát.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
19.
15:20

Egy hatalmas pénzhegy várja, hogy elköltsék

Soha nem látott extra megtakarítást eredményezett az, hogy a járvány eleje óta nincs mire költeni, ugyanakkor a kormányok hatalmas támogatásokkal tömik ki az embereket a világ szerencsésebb részén. Ez pörgetheti a gazdaságot az újranyitásokat követően, azonban ehhez az kell, hogy az emberek ezt el is akarják költeni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
16.
07:01

Közel 6 ezer milliárd forintra nőtt a magyar lakosság készpénzvagyona

Csaknem 6 ezer milliárd forint készpénzt tart otthon a magyar lakosság, a háztartások pénzügyi vagyona pedig tavaly mintegy 5500 milliárd forinttal gyarapodott - derül ki a Blochamps Capital Kft. elemzéséből.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
12.
07:08

Nem lehet már ingyen felvenni a bankból készpénzben az átlagkeresetet

Nem igaz ma már, hogy havonta kétszeri ingyenes készpénzfelvétellel felveheti egy átlagember a fizetését. A 150 ezer forintos limit hét éve változatlan, az átlagkereset pedig több mint 70 százalékkal emelkedett azóta.

Szerző(k): Herman Bernadett