kína

04.
17.
09:35

Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina jön

Az egyoltásos nyugati koronavírus-vakcina kiesése miatt az április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalára feltöltött videóban az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
16.
19:15

Jelentős ruhadrágulásra készülhet a nyugati világ

A gyapot ára egy év alatt 60 százalékkal emelkedett a legnagyobb árutőzsdéken. Az eddigi emelkedő trendet leginkább a szárazság és a koronavírus-járvány miatti nehézkes szállítási lehetőségek okozták. Áprilisra viszont új drágulási lendületet hozott, hogy nyugati ruhagyártók - mint a Nike vagy az H&M - bírálták a kínai rezsimet az ujgurok helyzete miatt, elálltak a hszincsiangi beszerzésektől, ami beszűkíti, honnan vásárolhatnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
16.
07:23

Közel 20 százalékkal pattant vissza a kínai gazdaság

A kínai gazdaság 18,3 százalékkal növekedett az első negyedévben, miután a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követően az ország gazdasága gyorsuló ütemben állt helyre a tavalyi első negyedévben regisztrált visszaesésből - derült ki a kínai statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
14.
12:55

A kínai CanSinoBIO-vakcina nem okoz vérrögképződési problémákat a gyártó szerint

A Cansino Biologics Inc (CanSinoBIO) az egyik koronavírus elleni vakcinát kínai gyártó közölte, hogy a virálisvektor-technológiára épülő koronavírus elleni vakcinája nem okozott vérrögképződési problémákkal együtt járó, súlyos esetet az eddigi alkalmazása során.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
14.
11:07

A kínai vakcinák körül egyre nagyobb problémák merülnek fel

Azontúl, hogy a helyi járványügyi hivatal vezetője is arról beszélt, hogy a Sinopharm- és a Sinovac-vakcinák hatékonysága nem elég magas, egyre több ország hiányolja a 3. fázisú kutatási eredményeket az esetükben. A gyártóknak viszont aggasztó probléma az is, hogy egyre kevésbé tudják tartani a vállalt szállítási határidőket, miközben Magyarország mellett számos országnak, köztük a fejlődő világ államainak is odaígérték a készítményeket.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
14.
07:59

Megoldás a kínai vakcinával oltottaknak - pénzért

Pénzért a magánegészségügyben leellenőriztethetik a védettségüket azok, akiket a kínai Sinopharm-vakcinával oltottak be, de nem lesz olcsó mulatság.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
19:22

Meglepő javaslat a háború elkerülésére

Nem kéne forszírozni a keménykedést Kínával szemben, folytatva az előző amerikai elnök, Donald Trump módszerét, mert az új versenytársat nem lehet legyőzni azzal a stratégiával, ami a Szovjetunióval szemben bejött - javasolja egy ázsiai szakértő.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
16:14

A magyar kormány is sokat beszél a kínai tőkéről, de az mégsem jön

A különböző kormányok - köztük a magyar is - erősen túlzó képet ad arról, mennyi kínai befektetés is érkezett az adott országba. A trükkök között szerepel az is, hogy a kínai hitelekből megvalósított projekteket is tőkebefektetésnek kommunikálják, miközben az valójában az adott ország beruházása lesz. Az elmúlt évtized nagy várakozásai ellenére a kínai befektetések nem érték el a jelentős szintet a kelet-közép-európai régióban, különösen nem a régió EU-tagállamaiban - derül ki egy új átfogó tanulmányból.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
13.
08:12

Aggódnak a kínaival oltottak, mit tesz a kormány?

Több százezer magyart oltottak be a kínai Sinopharm koronavírus-vakcinájával, amelynek hatásosságával kapcsolatban kétségek merültek fel. A kormány egyelőre kivár az ügyben.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
13.
08:00

Gyorsult a kínai import

Jelentősen gyorsult a kínai import növekedése márciusban, az export bővülése azonban a várakozások alatt maradt - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter