kína

06.
18.
16:38

Hongkong: vádat emeltek a demokráciapárti Apple Daily lap vezető munkatársai ellen

Vádat emeltek külföldi erőkkel való összejátszás miatt a demokráciapárti Apple Daily hongkongi lap előző nap őrizetbe vett főszerkesztője és vezérigazgatója ellen pénteken - adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
17.
19:35

Riasztó hír érkezett az egyik kínai vakcináról

Több mint 350 orvos és egészségügyi dolgozó kapta el a Covid-19-et Indonéziában annak ellenére, hogy a kínai Sinovac-vakcinával be voltak oltva. Közülük több tucatnyian kerültek kórházba, ami miatt egyre nagyobb az aggodalom az oltóanyag Covid-19 fertőzőbb variánsaival szembeni hatékonyságát illetően - írja a Reuters helyi illetékesekre hivatkozva.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
16.
21:23

Kína már az űrbe lőné ki az embereket

Hárman indulnak csütörtökön a kialakítás alatt álló létesítménybe - adta hírül a kínai sajtó a Kínai Emberes Űrrepülésért Felelős Ügynökség (China Manned Space Agency, CMSA) szerdai bejelentésére hivatkozva.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
16.
16:48

Kicsit csernobilos a kínai atomerőmű-szivárgás

A kínai tajani atomerőműben észlelt nemesgáz-szivárgás nem ismeretlen jelenség a nukleáris technológiában, van rá megoldás, összehasonlíthatatlanul kisebb probléma, mint amelyek a csernobili vagy a fukusimai atomerőmű katasztrófájához vezettek, mégis kísértetiesen emlékeztet ezekre a tragédiákra.

Szerző(k): Komócsin Sándor, Szabó M. István
06.
16.
16:26

Kína csak elismerte, hogy van valami gond a Tajsan atomerőműnél

Kína elismerte a délkelet-kínai Tajsan atomerőmű kisebb meghibásodását, ám határozottan cáfolta, hogy a hiba bármilyen radioaktív gáz kiszivárgását eredményezte volna - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
16.
11:21

Autópálya-koncesszió: egy fantomhivatal adná el a sztrádákat, ráadásul törvényellenesnek is tűnik

Még honlapja sincs annak a Nemzeti Koncessziós Irodának, amely 35 évre adná el a magyar sztrádák üzemeltetését - írja az Népszava. Ráadásul az ügylet sokkal inkább tűnik egy törvénytelenül hosszú közbeszerzési keretszerződésnek, mint koncessziós szerződésnek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
16.
07:43

Kína csütörtökön három asztronautát küld az űrbe

Kína három asztronautát küld fel csütörtökön a kialakítás alatt álló űrállomására - adta hírül az MTI szerint a kínai sajtó a Kínai Emberes Űrrepülésért Felelős Ügynökség (China Manned Space Agency, CMSA) szerdai bejelentésére hivatkozva.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
15.
17:24

Kínai atomerőmű: megszólaltak a kínai illetékesek a szivárgó gázokkal kapcsolatban

A sugárzási szint normális a kínai Kuantung tartománybeli Tajsan atomerűmű körül - írja a kínai illetékesek nyilatkozata alapjána a Reuters. Ugyanakkor az egyik projektgazda és egyes szakemberek szerint a nemesgázok felhalmozódása mégiscsak valami problémára utal.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
15.
13:47

Aggasztó dolog történik az atomfegyverekkel

Hiába csökkent az elmúlt évben globálisan a nukleáris robbanófejek száma, valójában nagyot fékezett a leszerelési folyamat. Kedvező trend tört meg, és új fegyverkezési verseny indult egy új jelentés szerint.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
06.
14.
21:29

Megerősített együttműködés a NATO válasza a tekintélyelvű rezsimek fenyegetésére

A NATO-tagországok vezetői állást foglaltak a szövetség megerősítése mellett, új fejezetet kezdenek a transzatlanti kapcsolatokban, a védelem, valamint a biztonság megszilárdításában. A közös munka elengedhetetlen, amikor olyan tekintélyelvű rezsimek, mint Oroszország és Kína fenyegetik a szabályokon alapuló nemzetközi rendet - mondta az MTI szerint Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

Szerző(k): Domokos Erika