kórház

12.
08.
07:30

Több lehet a koronavírus "láthatatlan áldozata"

Míg szeptember elején valamivel több mint 40 ezer ember várt műtétre Magyarországon, december elejére ez a szám felment 50 ezer fölé - mondta Lénárd Rita belgyógyász, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke az Inforádiónak. Szerinte súlyos állapotromláshoz vezethet egy-egy elhalasztott műtét.

Szerző(k): Szász Péter
12.
07.
14:43

Újabb bizonyítékok érkeztek az oltások hatékonyságáról

Svájc közzétette lassan egy éve gyűjtött adatait az oltások hatékonyságáról, pontosabban arról, hogy a kórházi kezelésre szorulók közül mennyi kétszer oltott, egyszer oltott és oltatlan ember vesztette életét az adatszolgáltatásban részt vevő 20 kórházban - írja a The Local.

Szerző(k): Szász Péter
12.
04.
12:42

Korrigált a kormány, módosították az egészségügyi jogállási törvényt

Egy a veszélyhelyzeti törvényben elrejtett módosítás korrigálta az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvényben foglaltakat, amely lehetetlen helyzetbe hozta az endometriózisban szenvedő nőket. A magánorvosnál már kezelés alatt állók így lehetőséget kaptak arra, hogy ugyanaz az orvosuk állami finanszírozásban is elvégezze rajtuk a szükséges műtétet - írja friss posztjában Szél Bernadett. Ugyanakkor továbbra sincs megoldva azoknak a nőknek a helyzete, akik még nem jutottak el a specialistákhoz.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
03.
14:05

A MOK megnézte, mekkora az intenzívre kerülő covidosok oltottsága

Több intenzív osztály összesített adata alapján az egy napon kezelt 125 beteg közül 87 fő volt oltatlan, 31 fő négy hónapnál régebben kapta az oltást, 7 fő 4 hónapnál kevesebb ideje vette fel az oltást, de közülük csak 2 beteget oltottak 3 adag vakcinával - derül ki a Magyar Orvosi Kamara friss "Frissítsd az oltásodat, hogy ne kerülj kórházba!" című bejegyzéséből.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
03.
08:36

Kunetz: Egy megyei kórházban már a járóbeteg-ellátást is korlátozzák

Már a járóbeteg-ellátást is kénytelenek korlátozni a Veszprém megyei kórházban - írja Facebook-bejegyzésében Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő egy főigazgatói utasításra hivatkozva. Kunetz szerint ez az összeomlás, a leállások idejét csak a kötelező oltással, illetve annak teljes beadásáig az oltatlanokra kiterjedő korlátozással lehet csökkenteni.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
02.
22:14

Itthon is egyre több a koronavírusos gyerek

Rengeteg a fertőzött gyerek, intenzív osztályos kezelést igénylők is vannak – mondta Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az Inforádióban. Az orvosok még várják az eljárásrendet az 5–12 évesek oltásához, de várhatóan a korábban tervezett időpontnál, december 20. előtt elindulna az oltásuk.

Szerző(k): Domokos Erika
12.
02.
20:33

Ötmilliárdot kap a Kútvölgyi toronyépülete

Az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőhöz tartozó Kútvölgyi tömb toronyépület belső felújítására 5 milliárd 84 millió forintot biztosított a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
11.
29.
21:38

Tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
27.
19:42

Kásler: az embereket ismét megérintette az életösztön

Az oltási akcióhét első öt napján több mint félmillió oltás történt, és jó hír, hogy ezek közül több mint 60 ezer eddig oltatlan ember jelentkezett az első vakcináért - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton, a Facebookon közzétett videóbejegyzésében.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
27.
13:22

Orosz orvosok a vörös zónába hívják az oltásellenesek hangadóit

Orosz orvosok azt találták ki, hogy szembesítik az oltásellenes emberek hangadóit a koronavírus-betegség következményeivel a maga legdurvább valóságában. Ezért vállalták, hogy körbevezetik őket a legsúlyosabb betegeket kezelő kórházi osztályokon és a patológián.

Szerző(k): Komócsin Sándor