költségvetés

06.
15.
14:15

Orbán Viktor: szokatlan kormányzati döntéseket kell hozni

5,5 százalékos gazdasági növekedést szeretnénk elérni, amihez a kedden elfogadott költségvetés jó alap, de nem elegendő - mondta Orbán Viktor a Facebookra feltöltött videójában.

Szerző(k): Szász Péter
06.
15.
13:25

Elfogadta a parlament a jövő évi költségvetést

Elfogadta Magyarország 2022-es központi költségvetését az Országgyűlés - jelentette az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
06.
14.
12:12

Pénzeső hullhat a nyugdíjasokra év végén, ha bejön Orbán Viktor számítása

Orbán Viktor a napokban egy sor, a költségvetés szempontjából jelentős bejelentést tett, köztük a nyugdíjprémiumra vonatkozót, mely szerint idén magasabb összegre lehetnek jogosultak az érintettek, mint amit terveztek. Kiindulva a prémium kiszámításának alapjául szolgáló gazdasági növekedés várható alakulásából, az mfor.hu arra a következtetésre jutott, hogy az átlagos nyugdíjban részesülők egyszeri összegben 40 ezer forintot kaphatnak idén a kormány aktuális előrejelzése alapján, de ha az optimistább elemzők prognózisa jön be, akkor akár 70 ezer forint is lehet ez a summa.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
11.
16:41

Jogállamiság: az Európai Bíróság elnöke elrendelte a gyorsított eljárást

Az Európai Bíróság elnöke elrendelte a gyorsított eljárás alkalmazását Magyarország és Lengyelország ügyeiben, és kitűzte a tárgyalás időpontját is - jelentette be az Európai Bíróság.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
10.
17:53

Családi pótlékra jogosult? Fontos bejelentést tett a kormány

A 2022-es költségvetésben, amelyről a tervek szerint a jövő héten szavaz a parlament, kétmilliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keretösszeg - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
06.
10.
12:22

Újabb költségvetési átcsoportosítás - az egyházak kapták a legtöbbet

Közel 40 milliárd forintot csoportosított át a kormány az idei központi költségvetésben, ennek több mint a felét az egyházak kapták.

Szerző(k): Németh Géza
06.
09.
12:40

Átment az elképesztő módosító: százmilliárdok kerülhetik el a költségvetést

Az Országgyűlés kedden elfogadta az adótörvény-módosításokat tartalmazó törvényjavaslatot, így átment az a javaslat is, amely szerint az újonnan létrehozott közérdekű vagyonkezelő alapítványi vagy egyházi fenntartásban lévő egyetemeknek, illetve a fenntartójuknak nyújtott támogatás 300 százalékával csökkenthető a társasági adóalap.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
09.
12:10

Orbán Viktor: cél a 200 ezres minimálbér, minden gyerekes visszakaphatja az adóját jövőre

Nem választási, hanem újraindítási költségvetése lesz az országnak 2022-ben, amibe bele kell férjen a támogatásokat biztosító magas költségvetési hiány is – mondta Orbán Viktor kormányfő. Szavai szerint a távlati horizonton 200 ezer lesz a minimálbér, jövőre pedig a családtámogatás jegyében visszakaphatja minden gyereket nevelő az idei szja-befizetését.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
08.
21:38

Közel 168 milliárd eurós lenne a 2022-es uniós költségvetés

Az Európai Bizottság 167,8 milliárd eurós éves uniós költségvetést javasol 2022-re, amelyet a Next Generation EU nevű helyreállítási alap keretében a becslések szerint 143,5 milliárd euró összegű vissza nem térítendő támogatás egészít ki - jelentette be Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosa.

Szerző(k): Szász Péter
06.
08.
13:00

Három hónap késedelem után megelőlegezi az állam a gyerektartást jövőre

Már három hónap késedelem után megelőlegezi az állam a gyerektartást jövőre - döntött kedden az Országgyűlés, amely elfogadta a 2022-es költségvetés főösszegeit és a jövő évi adótörvény-változásokat, valamint a paksi bővítés finanszírozási szerződésének módosítását és módosították a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap támogatásának meghatározását - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna