könyvkiadó

01.
02.
15:19

Elképesztő magyar világcsúcs született

Nemere István immár 726 elsőkiadású műnél tartott 2019 végén, ezzel világcúcsot érte el - adta hírül az író.

Szerző(k): Domokos László
12.
14.
08:07

Nagy a riadalom a könyvpiacon, de a kiadók és kereskedők egymás köteteit is ajánlják

Jóval többet foglalkoztak az elképzelésekkel a könyvpiac állami befolyás alá vételéről, mint a karácsonyi bevásárlást segítő, vagy értékelő összeállításokkal. Az általunk megkérdezett könyves cégek így összeállították a maguk TOP5-ös listáit. Ezeket összesítve az látszik, hogy a szép-, és a tényirodalom erősebbé vált - ahogyan azt amúgy a piaci tendenciák is mutatják.

Szerző(k): Szabó M. István
12.
06.
20:08

A könyvkiadást is ellenőrizné az állam

Az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) tervezett megszüntetésével az egyes kulturális területek pályázatait az illetékes nemzeti intézmények bírálják majd el. A Demeter Szilárd miniszteri biztos által felügyelt Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) pedig a könyvkiadást is ellenőrizné - értesült a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
04.
13:04

Több mint félmillió tankönyvet kellett később megrendelni

Több mint félmilliárd forint értékben rendeltek az évkezdést követően további tankönyveket az iskolák. A piacon 85 százalékos részesedése van az államilag kiadott oktatóanyagoknak, és további kiadóvásárlásokat tervez a kormány.

Szerző(k): Rácz Gergő
03.
26.
11:48

Norvégia vendégeskedik Budapesten áprilisban

Huszonnégy országból mintegy 850 művész, író, tudós vesz részt vendégként a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amely író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, felolvasásokkal, koncertekkel és kiállításokkal várja a közönséget április 25. és 28. között a Millenáris parkban - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
18.
11:02

Viharos időszak után fordulat a magyar könyvpiacon

Fordulat következett be a hazai könyvkiadók gazdasági teljesítményében 2017-ben, csökkenő cégszám és alkalmazotti létszám mellett a szektor árbevétele végre emelkedésnek indult és meghaladta a 2015-ös teljesítményt – nyilatkozta Hantos Zoltán az Opten céginformációs szolgáltató projektmenedzsere.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
23.
11:17

Van kutyája? És hisz a sok tévhitben?

Új tudományos-ismeretterjesztő könyv jelent meg A kutya - Az ember legjobb barátjának története címmel Miklósi Ádám akadémikus, egyetemi tanár, a Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének vezetője szerkesztésében a Libri Kiadónál.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
02.
23.
09:19

Fontos intézmény költözik Budapestre

Az Oxfordi Egyetem kiadója, az Oxford University Press (OUP) Budapesten nyitotta meg legújabb technológiai központját, a kiadó magasan képzett fejlesztőket és informatikusokat toboroz Magyarországon - közölte a kiadó az MTI-vel.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
10.
19.
20:15

Adócsökkentést ígért Tállai András

Csökkentené a kormány az e-könyvek áfáját – derült ki Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkárának válaszából, amelyet az LMP-s Ungár Péter írásbeli kérdésére adott. A választ a hvg.hu idézte.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
18.
07:59

Hiánypótló mű jelent meg a Kispöfögőkről

Az erdei vasutak világán keresztül mutatja be Magyarország természeti szépségeit a Kispöfögők című mesekönyvsorozat, amelynek második kötete a gemenci erdővel ismerteti meg a gyerekeket - adta hírül az állami hírügynökség.

Szerző(k): Domokos Erika