kötelező

01.
20.
21:39

Ausztria 18 év felett kötelezővé tette a koronavírus-oltást mindenkinek

Ausztria az első európai ország, amely általános oltási kötelezettséget ír elő polgárai számára. Az oltatlanoknak március közepéig még van idejük felvenni valamelyik készítményt. Csak néhány kivétel van, így igazán nem lehet kijátszani a szabályokat. Heves tüntetések indultak.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
14.
16:43

Kunetz: nem vagyunk olyan helyzetben, hogy megússzuk a kötelező oltást

Nincs ez az ország olyan helyzetben, hogy megússza a kötelező oltást, amihez egy lépéssel közelebb visz a védettségi igazolvány feltételeinek szigorítása - mondta Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő az ATV Start című műsorában. Szavai szerint a kormány hazudik, amikor azt állítják, hogy még van tartalék az egészségügyben.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
10.
06:40

A kötelező oltás és maszkviselés ellen tüntettek több cseh városban

Ezrek vonultak az utcára Prágában vasárnap az idősek és egyes foglalkozások művelői számára kötelező koronavírus elleni védőoltás ellen tiltakozva.

Szerző(k): Szepesi Anita
01.
09.
09:38

Megint változnak az angliai beutazási szabályok

A külföldről Angliába utazóknak vasárnaptól nem kell PCR-típusú koronavírus-tesztet elvégeztetniük érkezésük után, elégséges a néhány perc alatt eredményt mutató gyorsteszt is - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
08.
15:18

A német egészségügyi miniszter kötelezővé tenné az oltást

A koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tétele mellett érvelt egy lapinterjúban Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter - írja az Infostart.

Szerző(k): Szász Péter
01.
07.
21:41

Újabb nagybank követeli meg az oltottságot

A Citigroup amerikai alkalmazottait fizetés nélküli szabadságra küldi, ha január 14-ig nem oltatják be magukat a Covid-19 ellen, a hónap végén elbocsátják őket, ha nem veszik fel valamelyik vakcinát, vagy nem kapnak orvosi felmentést az oltakozás alól - számolt be a Reuters.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
07.
06:20

Kötelező oltás: negyedéves, tanárszakos hallgatóknak is állást kínáltak

Negyedéves, oltott, tanárszakos hallgatóknak is állást kínált több tankerületi központ januári kezdéssel. A PDSZ szerint őket is bevonnák a kötelező oltás miatt kieső tanárok pótlásába. Az Emmi azt közölte az RTL Híradóval, hogy a hallgatók - határozott időre és kizárólag gyakornokként - bevonhatók a feladatellátásba. Sok pedagógus kapott egyéni mentesítést a védőoltás beadatása alól.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
06.
11:38

Kötelező Covid-oltás: léptek az olaszok

Olaszországban az 50 feletti korosztálynak kötelezővé tették a koronavírus elleni védőoltást.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
27.
18:47

Boldogkői: csak kötelező oltással érhető el az omikron ellen a nyájimmunitás

A koronavírus omikron változata esetében a nyájimmunitáshoz 90 százalék feletti védettség kell, amit egyedül kötelező oltással lehet elérni - mondta az RTL Híradónak Boldogkői Zsolt, biológus.

Szerző(k): Szepesi Anita