kötvénypiac

06.
17.
14:42

Lassan lehet aggódni egy komolyabb zuhanás miatt

A befektetők nagyon utálják a készpénzt és a kötvényeket, s ezért már veszélyesen keveset tartanak belőlük. Annyira, hogy az már egy komolyabb tőzsdei áresésnek is megágyazhat egy friss alapkezelői felmérés szerint. Az első számú ellenség az infláció lett.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
15.
11:51

Még egy dolog jött, amitől jobban félnek a Covid-válságnál

A kötvénypiaci viharok, az emelkedő infláció mellett még áprilisra újabb olyan dolog került a befektetők látómezejébe, amitől jobban tartanak már, mint a koronavírus-járványtól. Ez pedig az esetlegesen növekvő adók - derül ki a Bank of America friss alapkezelői felméréséből. Brutálisan jó hangulat uralkodik a tőzsdéken.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
12.
28.
09:07

Soha nem látott csődhullám közeleg

Kínában idén rekordösszegben jelentettek be fizetésképtelenséget a vállalati kötvényeket kibocsátó cégek, s jövőre tovább romolhat a helyzet. Ez azonban nem jelent válságot, gondosan megtervezett folyamatról lehet szó.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
12.
16.
17:27

A Hell Energynek is jutott MNB-s segítség

A Hell Energy Magyarország Kft. 29,057 milliárd forintnyi forrást vont be a jegybank növekedési kötvényprogramja (NKP) keretében tartott hétfői kötvényaukción - közölte a cég.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
02.
15:19

Jól tette, aki átaludta a nagy kínai csodát

Kína egyre inkább kezdi felszabadítani a külföldi befektetők előtt tőkepiacát, a kínai kötvények bekerültek ennek köszönhetően a Bloomberg-Barclays Global Aggregate Indexébe. Akkor azt várták, hogy ez majd dollármilliárdokat hoz a kínai kötvénypiacra, nem így történt, de jól is jártak az óvatos befektetők.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
08.
23.
11:21

Komolyan büntetik a tőzsdecápákat

Hiába kezdték jól az évet a befektetési ipar fenegyerekei, a hedge fundok, a befektetők zsákszámra viszik el tőlük a pénzüket. A gyenge tavalyi teljesítmény lehet a ludas.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
08.
21.
14:30

Van, ami menőbb lesz a tőzsdénél

Már eddig is sok pénzt kezeltek, a jövőben azonban még több áramolhat a kockázatitőke-cégekbe. Máshol ugyanis túl alacsonyak a hozamok.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
07.
01.
11:37

Új kötvénypiac indult a BÉT-en

Elindult a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) új kötvénypiaca, a BÉT Xbond, amelyet a tőzsde a kötvénykibocsátást tervező vállalatok számára hozott létre - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
21.
20:08

Ezt hozhatja Matolcsy programja a vállalatoknak

Világszerte megnőtt a vállalati kötvénypiac jelentősége, és itthon is átalakíthatja a cégek forrásbevonási szerkezetét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) július 1-jén induló növekedési kötvényprogramja (nkp), amely nagy összegű és hosszú távú forrást jelent a kibocsátó társaságoknak - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
19.
11:32

Világvége hangulat van, mintha a válság közepén lennénk

A befektetők körében olyan hangulat alakult ki, mintha ismét a tíz évvel ezelőtti válság legsötétebb óráiban lennénk. Mindenki szabadul a részvényeitől és arra készül, hogy hamarosan vége a szép éveknek.

Szerző(k): Lovas-Romváry András