közép-európa

06.
24.
18:26

Megint Magyarország miatt áll a bál, hogy jutottunk idáig?

A magyar kormánynak egyre rosszabb a viszonya az uniós intézményekkel - ismerte el Navracsics Tibor volt uniós biztos egy a Transparency International Magyarország és az Európai Bizottság által szervezett beszélgetésen, ahol Magyarország elmúlt 17 éves uniós tagságának mérlege mellett Andor László ugyancsak volt uniós biztossal egyebek mellett arra mutattak rá, hogy véleményük szerint mi vezethetett el ahhoz a helyzethez, hogy Magyarországgal szemben egyre keményebb kritikák fogalmazódnak meg és egyre kevesebb a megértés, illetve hatékony eszköz lehet-e a jogállamisági mechanizmus a problémák megoldására.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
24.
09:33

Hoppon maradhatnak a lakásfelújítók? - Mikor lesz vége az elképesztő drágulásnak?

A jó pekingi és washingtoni nagynénikéjüket a kínaiaknak és az amerikaiaknak - mondta nemrégiben egy asztalos, aki tisztában van azzal, hogy a világpiacon megugrott kereslet miatt kell sokszoros árat fizetnie Magyarországon is a fáért. A nagy kérdés, hogy meddig.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
24.
06:20

Pedofiltörvény: levél érkezett Brüsszelből, nem sok esélyt hagytak Orbánnak

Nemcsak az EU Alapjogi Chartájában foglalt elveket sértené a magyar melegellenes törvény, hanem az uniós belső piac működését is akadályozhatná, ha életbe lépne – áll abban a levélben, amelyet az Európai Bizottság küldött szerdán Varga Judit igazságügyi miniszternek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
23:29

Nagy bejelentést tett a Vodafone

A Vodafone bejelentette, hogy teljesítette azt a vállalását, miszerint európai működésének energiaellátását mostantól 100 százalékban megújuló energiaforrásokból fedezi.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
23:24

Így erősítené az EU kiberbiztonságát Brüsszel

Az egyre gyakoribbá váló kibertámadások miatt az Európai Bizottság javaslatot mutatott be egy új közös, korszerű és összehangolt válaszintézkedésekre képes kiberbiztonsági egység létrehozásáról.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
23:16

Magyarázatot kért a Velencei Bizottság az ombudsman leváltására Romániától

A kétkamarás román parlament házelnökeihez címzett levélben kért magyarázatot a Velencei Bizottság arra, hogy miért mentette fel tisztségéből a törvényhozás Renate Weber ombudsmant mandátumának lejárta előtt - közölte szerdán a Hotnews.ro hírportál.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
22:22

Koronavírus: figyelmeztetés érkezett az uniós közegészségügyi hivataltól

Idén nyáron Európa-szerte a koronavírus Indiában azonosított delta változata lesz a meghatározó - közölte szerdán az Európai Unió közegészségügyi hivatala, amely óvatosságra intette az egészségügyi hatóságokat.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
20:48

Ezt írta meghívólevelében az Európai Tanács elnöke a tagállamok vezetőinek

Az Európai Unióban zajló sikeres oltási kampány, valamint a közös oltási igazolvány bevezetése már a nyári hónapoktól megkönnyíti a szabad mozgást, azonban figyelni kell a koronavírus új változataira, terjedésüket összehangoltan vissza kell szorítani - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerdán a tagállami vezetőknek küldött, csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozóra szóló meghívólevelében az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
20:19

Vörösbe borult Európa

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán, mivel az infláció erős növekedése miatti aggodalmak több mint ellensúlyozták annak hatását, hogy a júniusi beszerzésimenedzser-indexek az euróövezeti magánszektor növekedési ütemének erős gyorsulását mutatták - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
19:28

Jogállamiság: az EP elnöke levelet írt az Európai Bizottság elnökének

Az Európai Bizottságnak be kell tartatnia a jogállamiság követelményeit minden tagállammal, szükség esetén a vonatkozó eljárás indítása által - jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament elnöke Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének írt, szerdán közzétett levelében az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna