középosztály

09.
15.
07:40

Már 180 ezer forint fizetéssel középosztálybeli az ember?

Igencsak széles sávba sorolja a lengyelországi középosztályhoz tartózókat egy felmérés, amely szerint 180 ezer forint körüli havi fixszel éppen ennek közepébe eshet az ember.

Szerző(k): Barabás Júlia
01.
12.
15:04

Miért vannak győzelemre ítélve a populisták?

A liberális demokrácia és piacgazdaság hívei túl nagy jelentőséget tulajdonítanak az olyan gazdasági mutatóknak, mint a GDP növekedése vagy a munkanélküliség alakulása, így nem látják, mi befolyásolja az átlagemberek döntéseit.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
23.
12:04

Óriási hibát követett el Merkel utódjelöltje

Úgy tűnik, komoly baklövést követett el Friedrich Merz, Angela Merkel legesélyesebb utódjelöltje a CDU elnöki posztjáért folyó versenyben. Nem számolt a német néplélekkel, márpedig aki kancellár akar lenni, az nem hagyhatja ezt figyelmen kívül.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
03.
11:42

Hitte volna? Két másodpercenként bővül a gazdagok tábora

Először 50 százalék alá a szegények aránya a világon. A gazdagok tábora két másodpercenként bővül.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
28.
14:44

Trump gigantikus árulása: tönkreteszi saját szavazóit

Donald Trump első költségvetésével elárulta szavazótáborát, az amerikai középosztályt - állítja a Financial Times washingtoni tudósítója. Már Trump megválasztása arra utalt, hogy baj van az amerikai ideállal, ám elnökként tovább taszítja a rendszert a hanyatlás felé.

Szerző(k): Komócsin Sándor
02.
09.
20:09

Jön! Jön! - Trump készül a nagy bejelentésre

Donald Trump amerikai elnök azt ígérte csütörtökön, hogy heteken belül fontos bejelentést tesz az adóreformról - írja az MTI.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
04.
18:30

Ennyire nincstelenek a magyarok - új számok érkeztek

Bár a legtöbb ember 15 millió forintra azt mondja, hogy sok pénz, ha egy háztartásnak ekkora a teljes vagyona, akkor már nem tűnik olyan tetemes összegnek. Magyarországon ez a valóság.

Szerző(k): Szász Péter
12.
07.
07:11

Aggasztó jelenségre figyelmeztetnek kutatók - Magyarországot is érinti

Egyre több közepes jövedelmű család kerül a mediánjövedelmi szintek alá, a fiataloknak pedig egyre nehezebb a középosztálybeli státusukat megtartani - állapítja meg az ILO legfrissebb kiadványa. Ebben Magyarország is kapott egy külön fejezetet, amelyből kiderül, hogy a magyar középosztály nem is nevezhető középosztálynak. A kirajzolódó trend aggasztó, hiszen a középosztály gyengülésének messzemenő hatásai vannak egy társadalomban.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
10.
22.
18:54

Újabb drámai jelentés érkezett az oroszokról

Az orosz jegybank arra panaszkodik, hogy megnehezíti az infláció kezelését és a kamatok meghatározását a középosztály zsugorodása. Az elmúlt két évben drámaian csökkent ennek a rétegnek az aránya az orosz társadalmon belül

Szerző(k): Napi.hu
06.
22.
17:55

Komoly veszélyre figyelmeztet az IMF

Az amerikai gazdaságnak \"ellenszéllel\" és \"veszedelmes\" folyamatokkal kell szembenéznie - állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerdán közzétett jelentése, amely a többi között arra figyelmeztet, szűkül a középosztály, s ez hosszú távon is csökkentheti a gazdasági növekedést.

Szerző(k): MTI-Eco