közüzemi_számla

05.
12.
11:31

Olcsósít a Tesla, a tavalyinál is nagyobbat robbantana az akkumulátorpiacon

Az amerikai elektromos autógyártó átáll a kobaltmentes lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátorok gyártására a közüzemi méretű energiatárolók piacán. Azzal pörgetik fel a megrendeléseket, hogy az új receptúra szerint készülő akkutelep olcsóbb, kisebb helyigényű és kevesebb alkatrészből is építik.

Szerző(k): Szabó M. István
02.
01.
14:13

Fontos változás a közüzemi tartozásoknál - százezrek foroghatnak kockán!

Mi történik, ha már a hírközlési vagy közüzemi szolgáltatóval régen megszűnt a szolgáltatói szerződésünk és több év múlva jelentkezik egy behajtó cég azzal, hogy jelentős összegű számlatartozást fizessünk meg részére. Jogos lehet-e az ilyen követelés? Az elévülés általános időtartama öt év, de 2018 decembere óta a gáz- vagy áramszolgáltatás esetén már csak három év.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
10.
20.
18:26

Kútfúrás - fontos bejelentést tett a szaktárca

Meghosszabbítaná a fúrt kutak bejelentésének december 31-ig tartó türelmi idejét az Országgyűlésnek benyújtott kormányjavaslat az Agrárminisztérium szombati közleménye szerint.

Szerző(k): Szász Péter
09.
13.
14:30

Figyelmeztetés jött a gáz és villanyórák miatt - mindenkit érint

Az egyes közüzemi mérőórák cseréjének a fogyasztók rendszerint nem tulajdonítanak nagy jelentőséget. Pedig ha nem járnak el körültekintően, nem tüntetik fel az ellenőrzéssel kapcsolatos észrevételeiket, és szabálytalan vételezést állapít meg a szolgáltató, több százezer forintos büntetést kaphatnak. A szolgáltató akár bírósághoz is fordulhat, ha nem engedik lecserélni a mérőt. Íme, a Budapesti Békéltető Testület jó tanácsai a fogyasztóknak.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
07.
11:12

Sárga csekk - furcsa dolog derült ki 2 millió magyarról

Miközben egyre több embernek van bakkártyája és terjednek az elektronikus fizetési lehetőségek, a sárga csekk és a készpénzes fizetés még mindig óriási szeletet hasít ki a közüzemiszámla-fizetésben.

Szerző(k): Szász Péter
08.
01.
14:27

Komoly változás történt a közüzemi számláknál

Augusztustól kezdve a fogyasztók jogainak hatékonyabb védelme érdekében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közérdekű igényérvényesítéssel élhet a hivatalról szóló törvény módosításának értelmében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
04.
12:52

Nyugdíjasok, figyelem! Csalnak a mérőórákkal - így védekezhet

Az elmúlt időszakban több trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmény történt idősek sérelmére - adta hírül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szerző(k): Szász Péter
05.
02.
13:44

Közüzemi számlát kap? Akkor erről tudnia kell!

Nem csak a közüzemi szolgáltatók kötelessége, hogy havonta számlákat bocsássanak ki, hanem a számláknak, fizetési emlékeztetőknek, fizetési felszólításoknak érthetőnek és követhetőnek is kell lennie. Amennyiben nem ez történik, akkor a fogyasztó jogosan kérhet kötbért az áramszolgáltatótól - mondta ki a Kúria.

Szerző(k): Domokos László
02.
01.
16:55

Sárga csekkel fizet? Nagy változás zajlik

Évről évre egyre többen fizetik be elektronikusan a közüzemi számláikat, tavaly a befizetési tranzakciók száma 33 százalékkal mintegy 4,4 millióra emelkedett a Díjneten, a rendszeren keresztül kifizetett számlák összege éves átlagban havi 3,5 milliárd forint volt, az elmúlt év utolsó hónapjaiban már elérte a havi 4 milliárd forintot - közölte a cég.

Szerző(k):
12.
04.
16:32

Nagy a baj a vízórákkal Budán

A szokásos fogyasztás öt-tízszeresét mérték a vízórák az elmúlt időszakban Németvölgy mintegy 70 háztartásában - írja a 12.kerulet.ittlakunk.hu.

Szerző(k): Szász Péter