közbeszerzési_eljárás

03.
30.
15:21

Döbbenetes központosítás és betonozás az állami munkáknál

A kormányzat több évre előre bebetonozza több száz milliárd forint értékű, központosított közbeszerzési eljárások keretében, hogy mely cégek dolgozhatnak az állami szerveknek. Több tender jelentősen szűkíti az ajánlattevői versenyt, csak néhány cég juthat munkához - több területen kiszorítva ezzel a kisvállalkozásokat.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
21.
18:14

Meghökkentő adatok Magyarországról - a számok kockázatot jeleznek

Az elmúlt években a magyarországi közbeszerzési szerződések 60 százalékát nem átlátható módon ítélték oda, a közbeszerzések 30 százalékánál nem volt verseny, azaz arra csak egy ajánlat érkezett – állapították meg a Corruption Research Center Budapest (CRCB) kutatói gyorselemzésükben.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
31.
15:24

Négymilliárdos fejlesztés a MÁV-nál

A MÁV-Start Zrt. és a MÁV Zrt. alkotta konzorcium 3,6 milliárd forintos támogatási szerződést kötött az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) informatikai fejlesztésre az Integrált közlekedésfejlesztési operatív programban (Ikop) - közölte a vasúttársaság az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
05.
14:17

A kormány így hajlította a maga akarata szerint a közbeszerzési valóságot

A nemzeti eljárásrendben lebonyolított több mint 7200 közbeszerzésből alig 200 (2,8 százaléknyi) zajlott teljesen nyílt eljárás szerint – írta a Közbeszerzési Hatóságtól kikért adatokra hivatkozva a K-Monitor.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
24.
13:14

Meghökkentő adat - mégis az EU-pénz a magyar gazdaság motorja?

Soha nem költött el a magyar állam olyan sok közpénzt közbeszerzéseken, mint tavaly, a GDP 9,4 százaléka körül lehet a költés - derül ki a G7 saját számításaiból. Az adat azt mutatja, hogy nincs még egy uniós állam, ami ennyire függne Brüsszeltől, mint Magyarország.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
29.
17:07

Meglepő dolog történt a dunai jégtörő hajókkal

Ingatlanos cég is nyert az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság jégtörő hajók felújítására kiírt közbeszerzésén.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
10:13

Fontos változás jön a közbeszerzéseknél

Vasárnaptól már csak az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren (EKR) keresztül lehet közbeszerzési eljárásokat lebonyolítani, ezzel megszűnik a közbeszerzések papír alapú ügyintézése - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
01.
11:06

Régen bezárt gyógyfürdő nyithat újra Budapesten

Megjelent a 12 éve bezárt Pesterzsébeti Jódos Sós Gyógyfürdő és Strandfürdő rekonstrukciójára és bővítésére szóló közbeszerzési kiírás - hívja fel a figyelmet a termálfürdő.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
11.
19:24

Újabb céget államosít a magyar kormány

Megveszi az állam az elektronikus közbeszerzési rendszer üzemeltetését végző céget, a tranzakcióra és tőkeemelésre 500 millió forintot költenek. Az e-közbeszerzés bevezetésére korábban hárommilliárd forintot fordított az állam.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
29.
14:16

Verseny nélkül nyert a Századvég egy közel nyolcszáz milliós tendert

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Századvég Politikai Iskola Alapítványt és a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-t bízta meg a magyar kormány tevékenységhez kapcsolódó szakpolitikai kutatással alátámasztott tanácsadási, valamint tanulmánykészítési feladatok elvégzésével. Az ellenérték nettó 779 millió forint.

Szerző(k): Németh Géza