közel-kelet

05.
07.
10:05

A roncsországok versenyébe kormányozták Magyarországot

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint sikertörténet a magyar kormány keleti nyitása, ám a statisztikai adatok alapján nyomát sem lehet látni ennek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
26.
14:18

Matolcsy: cél egy új európai oroszlán csapat felnevelése

Magyarország fenntartható felzárkózásának mintái már nem Nyugaton, hanem Keleten, Kelet-Ázsiában és a Közel-Keleten találhatóak - vetette fel ismét Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Növekedés.hu portálon megjelent írásában.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
20.
23:02

Moody's: ennyivel segítik majd régiónk kilábalását az EU-folyósítások

Az új költségvetési időszakban a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok kapják az Európai Unió kohéziós folyósításainak csaknem a felét, és a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó támogatásokkal együtt ezek a finanszírozások a következő hét évben érezhetően gyorsítják majd a térség gazdasági növekedését - áll a Moody's Investors Service kedden Londonban bemutatott átfogó szektorelemzésében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
19.
15:20

Egy hatalmas pénzhegy várja, hogy elköltsék

Soha nem látott extra megtakarítást eredményezett az, hogy a járvány eleje óta nincs mire költeni, ugyanakkor a kormányok hatalmas támogatásokkal tömik ki az embereket a világ szerencsésebb részén. Ez pörgetheti a gazdaságot az újranyitásokat követően, azonban ehhez az kell, hogy az emberek ezt el is akarják költeni.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
14.
14:59

Felélénkülhet a vasúti forgalom Ázsia felől

Az Ázsia és Európa közötti vasúti áruforgalom jelentős növekedését, valamint az európai exporttermékek vasúti szállítását segíti az a megállapodás, mely Fényeslitkén az intermodális terminált fejleszti - közülte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
13.
22:16

Koronavírus: mi lesz a V4-ekkel a Fitch szerint?

A közép- és kelet-európai térség, különösen a visegrádi csoport (V4) gazdaságai viszonylag ellenállóképesnek mutatkoztak a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozásokkal szemben, és ez megerősíti azt a várakozást, hogy ezekben a gazdaságokban a jelenlegi harmadik járványhullám ellenére erőteljes növekedés kezdődik az idén - áll a Fitch Ratings kedden Londonban ismertetett friss előrejelzésében az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
19:45

Durva eladási hullám indult az ingatlanpiacon

Egyre nagyobb ütemben szabadulnak meg ingatlanaiktól a cégek a koronavírus járvány hatására az európai, afrikai és közel-keleti feltörekvő országokban. Így próbálják meg, rendbe hozni a járvány által megtépázott mérlegeiket, azonban ennek durva hatása lehet az ingatlanbefektetőkre.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
04.
13.
16:14

A magyar kormány is sokat beszél a kínai tőkéről, de az mégsem jön

A különböző kormányok - köztük a magyar is - erősen túlzó képet ad arról, mennyi kínai befektetés is érkezett az adott országba. A trükkök között szerepel az is, hogy a kínai hitelekből megvalósított projekteket is tőkebefektetésnek kommunikálják, miközben az valójában az adott ország beruházása lesz. Az elmúlt évtized nagy várakozásai ellenére a kínai befektetések nem érték el a jelentős szintet a kelet-közép-európai régióban, különösen nem a régió EU-tagállamaiban - derül ki egy új átfogó tanulmányból.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
12.
14:46

Kelet-európai kutyaszaporítók beteg állatai árasztják el Bécset

A koronavírus-járvány kezdete óta jelentősen megnőtt a kutyakölykök iránti kereslet az osztrák fővárosban. Ezzel párhuzamosan 40 százalékkal nőtt a Bécsi Állatorvostudományi Egyetemen parvovírussal kezelt kutyakölykök száma. Sokan ugyanis az internetről, kelet-európai szaporítóktól rendelik meg az új családtagot. A Bécsi Állatvédelmi Ombudsmani Hivatal és az Állatorvostudományi Egyetem most közösen figyelmeztet a veszélyre az osztrák főváros kereskedelmi irodájának közleménye szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita