közlekedés

06.
17.
16:44

Gépszörnyet fogtak az M0-son

Egészen elképesztő gépszörnyet vettek észre a forgalomban az Innovációs és Technológiai Minisztériumban működő közlekedési hatóság közúti ellenőrei. Az M0-s körgyűrűn észlelt járműhalmot végül az M5 lajosmizsei pihenőhelyére tudták kiterelni - írja Schanda Tamás az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
06.
17.
14:12

Júliustól elindítja járatait az Adriára a MÁV és a Volán

Újra elindul július 2-ától Splitbe a MÁV-Start egyik legnépszerűbb éjszakai vonata, az Adria InterCity, a vonat légkondicionált fekvő- és hálókocsikkal közlekedik - közölte a vasúttársaság az MTI-vel csütörtökön.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
17.
13:29

Budapesti útdíjat szeretne a Levegő Munkacsoport

A szervezet javaslata szerint a fővárosi útdíj összegét négy tényező - köztük a megtett út hossza - határozná meg.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
17.
11:41

Havidíjas autóelőfizetős szolgáltatás indult Budapesten

Havidíjas autóelőfizetős szolgáltatást indított Budapesten a Swapp. A Bécsben már működő startup eddig több mint 1 millió eurós angyalbefektetést vonzott nagynevű befektetőktől. A Swapp az autóvásárlás és a lízing helyett kínál versenyképes árú, de annál sokkal rugalmasabb alternatívát.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
16.
15:26

Nagy volt a tolongás a Budakeszi út buszsávjainak a tervezéséért

Három egyéni és két közös ajánlattevő közül az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. tervezheti a Budakeszi út buszsávjait, nettó 394 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
06.
16.
14:50

A közlekedési korlátozásokkal sem sikerül elérni az uniós útbiztonsági célt

Nagyot zuhant a halálos balesetek száma tavaly az Európai Unióban, ez azonban nagyrészt nem a közlekedési morál javulásának hanem a pandémia miatt elrendelt korlátozásoknak tudható be. Ennek ellenére elbukott az a 2010-ben kitűzött cél, hogy 10 év alatt 50 százalékkal kell csökkenteni a baleseti halálozást. Ez csak egy uniós országnak sikerült.

Szerző(k): Szász Péter
06.
16.
08:35

Egymással szemben haladt két személyvonat ugyan azon a vágányon Mosonmagyaróvár térségében

Egymással szemben haladt két személyvonat szerda reggel ugyanazon a vágányon Mosonmagyaróvár térségében; a szerelvényeket egymástól mintegy hétszáz méterre megállították, nem történt baleset - adta hírül a Mávinform.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
16.
07:22

Ma hajnaltól másfél évig nem közlekedhet a Lánchídon

Ma hajnali 4 órakor teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
14.
14:55

Karácsony: a Fidesz el akarja lopni az autópályákat

"A közvagyon csökken, az autósok terhei viszont üzembiztosan nőni fognak. Vagyis ismét csak az a helyzet, hogy ez a közbotrány is az 1 százaléknyi kiváltságos további gazdagodását szolgálja a 99 százalék kárára" - így reagált Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, ellenzéki miniszterelnök-jelölt arra a hírre, hogy a kormány 35 évre koncesszióba adná a magyar autópályákat.

Szerző(k): Szász Péter
06.
13.
07:20

A Lajosmizse-Kecskemét szakaszon is fejlesztik a vasútvonalat

Kiterjesztik a Budapest-Lajosmizse vasútvonal fejlesztését a Lajosmizse-Kecskemét szakaszra, így a teljes 142-es vonal megújulhat - közölte Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója a Facebook-oldalán.

Szerző(k): Szepesi Anita