közműszolgáltató

06.
14.
12:01

Újabb több ezer milliárdos államosítás jöhet, az ivóvizet nézte ki a kormány

Jelenleg az ivóvízhálózat az önkormányzatok tulajdona, de egy trükkös salátatörvény módosítójával az Orbán-kormány lényegében ingyen átvenné a struktúrát, hogy a teljesen elavult hálózat felújítását elvégezze. A rezsicsökkentés miatt a településvezetések nem tudták finanszírozni a karbantartási munkákat, de a csőrendszerre vezetett különadó is ellehetetlenítette a feladatot. Vagy az államhoz kerül a vízközmű, vagy megoldhatatlan az ellátás biztonsága. Több ezer milliárd forintos államosítás lehet a vége.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
11:38

Átalakítják a közműszolgáltatások ügyintézését

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kedden benyújtott törvényjavaslata könnyebbé tenné az elektronikus ügyintézést az energia- és földgázszolgáltatóknál.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
02.
18:11

Nagy a baj: nagyobb területek vízellátása szűnhet meg Magyarországon

A 40 magyarországi víziközműcégből 8-10 számára már a mindennapi működés biztosítása is gondot okoz, azonnali segítségre lenne szükségük ahhoz, hogy 2019 végéig ne váljanak fizetésképtelenné. Ha az elöregedő infrastruktúra elkezd bedőlni, akkor Magyarországon is nagyobb területek vízellátása szűnhet meg hosszabb-rövidebb időre - mondta Kurdi Viktor, a MaVíz Magyar Víziközmű Szövetség elnöke az NRGreport.hu-nak.

Szerző(k): Domokos László
06.
27.
10:29

Változás jön a sárga csekknél - ezt a rezsin is megérezhetjük

Januártól a 20 ezer forint alatti sárga csekkes fizetés is illetékmentes lesz. A sárga csekkes lakossági átutalás eddig sem volt ingyenes. A szolgáltatásért nem a lakosság, hanem a kibocsátó cégek fizetnek a Magyar Postának – írja a Világgazdaság.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
29.
14:19

Üzent a közműszolgáltatóknak a kormány

A kormány minden közműszolgáltató cégtől elvárja, hogy betartsa a törvényeket és biztosítsa a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára a díjmentes közműcsatlakozás lehetőségét, "ennek bármilyen elszabotálása esetén határozottan fel fogunk lépni" - mondta el az MTI-nek Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
28.
18:10

Minden gáz- és villanyórást figyelmeztetnek - súlyos bírság jöhet ezért

Ingatlanvásárlás-, vagy bérlés esetén érdemes alaposan meggyőződni a villany-, gáz- és vízórák sértetlenségéről. Nem árt az ingatlanban található fogyasztásmérők állapotát a későbbiekben is legalább havonta egyszer felmérni. A megrongálódott vagy szándékosan megpiszkált órák miatt komoly büntetés jár - olvasható a Magyar Időkben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
30.
11:11

Nagy változásról döntött a kormány - szombattól sokat spórolhat

Ingyenessé válnak a közműcsatlakozások július 1-jétől a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak (kkv), és ennek a körnek mérsékli vagy teljesen díjmentessé teszi a kormány a kapcsolódó eljárási díjakat, miközben csökkennek az ügyintézési határidők is - jelentette be Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
06.
01.
17:27

Változás az áramszolgáltatóknál - milliókat érinthet

A Nemzeti Közművekhez tartozó Démász országos egyetemes szolgáltatói engedélyt szerzett; így június 1-jétől a Démász villamosenergia-szolgáltatása további négy és félmillió ügyfél számára érhető el országszerte - közölte a Nemzeti Közművek csütörtökön az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
20.
10:50

Sárga csekkel fizet? - Varga Mihály szerint nem sokáig

Csütörtök délelőtt harmadik alkalommal ülésezett a Nemzeti Versenyképességi Tanács, melyet követően Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke, a tanács két tagja tartott sajtótájékoztatót. A miniszter tájékoztatása szerint ezúttal a digitalizációról tárgyalt a testület és három javaslat merült fel.

Szerző(k): Papp Zsolt
01.
27.
15:14

Beszállt az MVM a nemzeti közműszolgáltatóban

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tőkeemelés útján 50 százalékos befolyást szerzett az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-ben.

Szerző(k): MTI