közop

08.
29.
12:50

Sorompót is szerel Mészáros Lőrinc cége

Kétmilliárd forintért újíthat fel, illetve telepíthet a vasúti átjárókban sorompókat Mészáros Lőrinc cége, a felcsúti székhelyű R-Kord Építőipari Kft.

Szerző(k): Németh Géza
03.
22.
12:03

Többet fordít a kormány közlekedésbiztonságra

A kormány megemelte az idei költségvetésben, az uniós források megelőlegezésére szolgáló keretet, hogy jusson abból a gyorsforgalmi utak közlekedésbiztonsági beruházásaira is.

Szerző(k): Németh Géza
03.
17.
13:08

Brüsszel nem fizet - a kormány százmilliárdos hitelekből fedezi a hiányzó pénzeket

A kormány szerint Magyarország lehívott és kifizetett minden egyes eurócentet, ami a 2007-2013-as pénzügyi ciklusban járt. Csakhogy a valóságban a pénz egy jelentős része különböző szabálytalanságok miatt nem érkezett meg Brüsszelből, amit a magyar kormány egyelőre hitelből finanszíroz - írja a 444.hu.

Szerző(k): Napi.hu
03.
14.
12:13

Vasúti projekteket módosított a kormány

A kormány visszavont egy 12,5 milliárd forintos vasúti projektet, a vasútállomásokon kialakítandó kormányablakok projekt összegét pedig kismértékben csökkentette, míg egy projektnek a kiemelt jellegét szüntette meg.

Szerző(k): Németh Géza
01.
27.
15:04

Mutatjuk, kik nyertek 52 milliárdos megrendelést

Uniós támogatással finanszírozott útfelújítási munkák szétosztásáról döntött a Magyar Közút Nonprofit Zrt., Magyarország hat régiójában összesen nettó 52 milliárd forint értékben.

Szerző(k): Napi.hu
07.
10.
21:22

A MÁV-Start 11 milliárdért vehet motorvonatokat

Jóváhagyta a kormány annak a projektjavaslatnak a támogatását, amelynek értelmében hat elővárosi villamos motorvonatot szerezhet be a MÁV-Start - az erről szóló kormányhatározat pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

Szerző(k): MTI-Eco
06.
15.
07:13

Már vasutat is fejleszt a kormány új Közgépe - megdöbbentő bevétel

A MÁV-tól vasútfejlesztési munkát kapott a Duna Aszfalt Kft. konzorciumtársával, a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel együtt, nettó 14 milliárd forintért. A Duna Aszfalt tavaly több mint 30 milliárddal, 86 milliárd forintra növelte bevételét.

Szerző(k): Napi.hu
11.
15.
11:33

EU-tízmilliárdokról döntött a kormány

Egyebek mellett út- és bicikliút-építések, szennyvíztisztító üzem és árvízvédmű fejlesztések, illetve hulladékgazdálkodási projekt támogatására ítélt oda több tízmilliárd forint támogatást uniós forrásból a kormány az új Széchenyi-terv keretében.

Szerző(k): Napi.hu
09.
29.
14:07

Hat-hét közműcéggel tárgyal a kormány a visszavásárlásról

Szeptember 30-ával kerül vissza az E.ON gázüzletága - a kereskedő és a tároló cég is - a magyar államhoz, ezt követően már lehetősége lesz az államnak az ártárgyalásra, a tényleges kereskedelmi folyamatok befolyásolására a földgázimportnál - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter a Kossuth Rádiónak adott interjúban.

Szerző(k): MTI-Eco
05.
22.
11:34

Alkut kötne Brüsszellel a magyar kormány - Mennyit bukunk a végén?

A magyar oldal alkura törekszik, és abban bízik, hogy néhány tízmilliárd forint veszteséggel kijöhetünk abból a kutyaszorítóból, ami egy hónapok óta a támogatási pénzek körül Budapest és Brüsszel között folyó titkos háború eredménye - írja a 444.hu.

Szerző(k): NAPI