közszféra

06.
17.
15:51

Diplomás minimálbért akarnak és a kormányfőhöz fordulnak az állami szféra dolgozói

Az állami szférában dolgozók - közalkalmazottak, köztisztviselők, pedagógusok, rendvédelmi és a szociális ágazatban dolgozók, valamint az állami vállalatok alkalmazottai - a fluktuáció megállítása érdekében béremelést és érdekegyeztetést követelnek - hangzott el több szakszervezet közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
30.
17:05

2,4 milliárdért alakít ki kollégiumot az NKE

A Budapest, VIII. kerületében, a Diószegi Sámuel u. 30. alatti épületet 2 milliárd 428 millió forintért vásárolta meg a kormány által milliárdokkal támogatott Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

Szerző(k): Németh Géza
01.
26.
16:21

Változás jön a Nők40-nél 2020 közepétől - nem tört meg a jég

A nők kedvezményes nyugdíja mellett 2020. június 30-ig munkaviszonyban, július 1-jétől minden jogviszonyban járulékmentesen lehet dolgozni. A versenyszférában munka mellett is felvehető a nyugdíj, a közalkalmazottak korlátozásai azonban továbbra is érvényben maradnak - hívja fel a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
12.
29.
18:34

ÁSZ: az egészségügy finanszírozása jelen formájában nem fenntartható

Több mint 60 százalékkal, közel 1350-re növelte az ellenőrzött szervezetek számát az Állami Számvevőszék 2019-ben, s több ezer ponton járult hozzá a közpénzügyek fejlesztéséhez - olvasható Domokos László ÁSZ elnök idei összegzésében, amit a szervezet honlapján tettek közzé. Domokos szerint szükséges az egészségügy finanszírozásának és az ellátórendszer struktúrájának az átalakítása, a közszféra belső ellenőrzése változásért kiált, illetve 2020-ban lesz 150 éve, hogy létrejött az első önálló magyar Állami Számvevőszék.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
15.
08:57

Teljes káoszt teremtett a kormány a közigazgatásban

Áll a bál a közigazgatásban, miután jelentéktelen okokból kirúgással fenyegetik az amúgy erősen túlterhelt közszolgákat. Még a vezetők sincsenek teljesen tisztában a szférát érintő kormányzati intézkedésekkel.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
27.
08:39

Már Orbán volt minisztere is a nyugdíjak emelését vetette fel

Idén kilenc hónap alatt majdnem 1100 milliárd forinttal több adót fizettek be a vállalkozások és a magánszemélyek, mint tavaly ennyi idő alatt. A többletből Boros Imre szerint ha a kormány gazdaságfejlesztő lépéseket akar végrehajtani, akkor amellett, hogy a húzóágazatokba irányít összegeket, a közszféra béreinek emelésére és a nyugdíjak korrigálására kellene koncentrálnia.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
08.
21:30

November 13-ra halasztják a közszolgálati sztrájkot

November 13-ára halasztja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete az október 10-ére tervezett közszolgálati sztrájkot, mert nem született megállapodás a még elégséges szolgáltatásokról - közölte a két érdekképviselet kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos László
08.
21.
10:11

Semmit sem ér a kormány programja - a béremelések ellenére sokak helyzete romlott

Krónikus betegsége a közszférának, hogy sok közszolga keresete elmarad a magyar átlagkeresettől. A 20 leggyakoribb munkakörben dolgozók több mint fele szembesül ezzel a problémával.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
01.
11:12

Nagy változás a kormányablakoknál Budapesten - mindenkit érint!

A pénteki munkaidő lejárta előtt nem sokkal tájékoztatást kaptak a fővárosi kormányhivatali dolgozók, melyben azt közölték velük, hogy július 1-től, azaz hétfőtől módosul az ügyfélfogadási rend az I-XXIII. kerületi kormányablakokban - értesült az Index. Ennek értelmében rövidítik a nyitvatartást.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
11.
08:22

Tíz év után először jó hírt kaptak a közszolgák (frissítve)

A kormány 11 év után újra hajlandónak látszik arra, hogy a költségvetésből pluszforrást biztosítson a hivatali dolgozók béremelésére. A szakszervezetek évek óta verik ezért az asztalt. A PM korrigált.

Szerző(k): Komócsin Sándor