közterület

01.
29.
14:13

Új nevet kap több közterület

Döntött a közgyűlés, a lépés több fővárosi kerületet érint.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
15.
07:06

Bankszámlája van? Hét éve nem látott áremelések várhatók a következő hetekben

Hamarosan emelkedik a banki szolgáltatások ára, a hitelintézetek ugyanis az inflációhoz mérten változtatják a bankszámlák díjait. A lakásbiztosításokat is a inflációval indexálják a biztosítók, és az önkormányzatok is ezt veszik alapul a díjaik emelésénél.

Szerző(k): Herman Bernadett
12.
16.
06:20

Elárasztották az utcákat a roncsautók Szlovákiában

A szlovákoknál gondot okoz, hogy időnként nehéz megkülönböztetni azokat az autókat, amelyeket végleg magukra hagytak a városi parkolókban, és azokat, amelyeket hosszú ideig nem használják a tulajdonosai.

Szerző(k): Barabás Júlia
12.
13.
13:52

Vaddisznóbefogásra készül a közterület-felügyelet - kerülje a környéket!

Igaznak bizonyult egy, a Facebookon terjedő felhívás arról, hogy az Óbudai-szigeten (Hajógyári-sziget) egy kicsinyeit féltő vaddisznó koca támadt egy kutyára. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a szakemberek a helyszínen vannak és felkészültek a vaddisznó befogására.

Szerző(k): Szász Péter
12.
01.
14:43

Betiltják a kóbor állatok etetését egy magyar városban

A kiskunhalasi önkormányzat képviselő-testülete bővítette a közösségi együttélés alapvető szabályait érintő rendeletét azzal, hogy aki közterületre ételt, ételmaradékot, más ehető dolgot vagy búvóhelyet helyez ki, ezzel állatot a közterület bármely részére odaszoktat, szabályt sért és akár 200 ezer forintig terjedő bírsággal is sújtható - írja a baon.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
11.
25.
12:50

Pokorniék átneveznék a Pihenő utat

Átnevezné a XII. kerületi Pihenő utat Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere. A közgyűlés csütörtökön szavaz majd az előterjesztésről.

Szerző(k): Szász Péter
08.
19.
11:21

A parkolóőr megverte az autóst, fizethet a parkolási társaság

A parkolóőr megverte a vele együttműködni akaró autóst, aki ezért egymillió forint nem vagyoni kártérítést követelt a parkolóőr munkaadójától. A bíróság a kért összeg felét meg is ítélte.

Szerző(k): Németh Géza
03.
20.
13:01

Az Ab visszafogta a közterületek díjszabását

A közterület-használati díjnak a gazdasági szolgáltatás értékéhez kell igazodnia - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) egy kirívóan magas díjat megállapító önkormányzati rendelet mellékletének megsemmisítésével kapcsolatban.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
09.
17:49

A Főkefe eltávolítja a graffitiket

A graffitik és a vadplakátok eltávolítására írt ki közbeszerzést a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nettó 156 millió forint keretösszeg erejéig, de ez további 40 millió forinttal növekedhet.

Szerző(k): Németh Géza
12.
29.
12:14

Nagy változás jön a parkolási bírságoknál júniustól

Ha tiltott helyen parkolt és akár közterület-felügyelő, akár rendőr intézkedett - az autós távollétében - emiatt, a hátrahagyott tájékoztatón fel kell tüntetnie a nevét, a jelvényszámát és az aláírását is. Az ezt tartalmazó belügyminiszteri rendelet a Magyar Közlönyben jelent meg és 2019. június elsején lép hatályba.

Szerző(k): Németh Géza