különadó

01.
04.
16:07

Ragaszkodnak a "magyar találmányhoz" a lengyelek

A lengyel kormány azzal számol, hogy az Európai Bíróság végső döntésével engedélyezi az áruházak különadójának behajtását, amit néhány évig Magyarországon is kivetettek.

Szerző(k): Barabás Júlia
01.
02.
11:35

Olcsóbb lett az üzemanyag Romániában

Romániában átlagosan 32 banival (22 forinttal) csökkent január elsejétől az üzemanyagok literenkénti ára, miután január elsejétől eltörölték az üzemanyagokra 2014-ben kivetett többletadót - közölte az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
25.
10:34

Megszűnt a különadó - látszik is a brókercégeken

Az idéntől nem fizetnek különadót a brókercégek, látszik is az eredményükön. Soha nem volt még ekkora a nyereségük.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
12.
06:43

Jól átverték a bankokat Szlovákiában

Ahelyett, hogy ígéretéhez híven kivezette volna az adórendszerből a banki különadót a szlovák kormány, nem csupán megtartja azt, de még növeli is. Így a pénzintézetek nyereségük harmadát fizethetik be a költségvetésbe.

Szerző(k): Barabás Júlia
07.
11.
07:23

Nem tetszik az USA-nak, hogy a franciák megadóztatnák a nagy techcégeket

Washington vizsgálatot indít Párizs nagy technológiai cégekre kivetni tervezett adója ügyében - jelentette be szerdán Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója.

Szerző(k): Szabó Dániel
07.
04.
13:53

Itt a döntés: elbukott a Tesco a magyar kormánnyal szemben

Nem sértette az uniós jogot a 2010-ben, az árbevételre kivetett, majd 2013-ban kivezetett magyarországi kiskereskedelmi különadó - így foglalt állást csütörtökön az Európai Bíróság illetékes főtanácsnoka a brit Tesco magyarországi leányvállalata által indított ügyben.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
04.
11:00

Az Orbán-kormány fontos győzelem előtt áll

A bolti kiskereskedelmi árbevételre kivetett magyarországi különadó összhangban van az uniós joggal- állapította meg Juliane Kokott, az Európai Bíróság német főtanácsnoka a Tesco-Global Áruházak Zrt. által indított ügyben.

Szerző(k): Domokos László
02.
05.
13:42

Nagyon fájt az éttermeknek a titkos különadó

A tervezettnél több milliárd forinttal több folyt be a költségvetésbe az éttermekből a kormány által titkosan bevezetett különadóból.

Szerző(k): Vég Márton
01.
22.
15:09

Lábon lövi magát Románia

Folyamatosan gyengül a román lej, amióta bejelentették a saját banki és energetikai különadójukat. A "kapzsiság adó"-nak nevezett sarc elemzők szerint sarokba szoríthatja nem csak a bankokat, de a jegybankot is. Ez látszik a lej árfolyamán.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
01.
16.
09:40

Odacsap a román kormány az OTP-nek

Veszteségessé válhat az OTP romániai leánybankja a kapzsisági adó bevezetése miatt. Ez 250 forinttal csökkenti a bankrészvény fair értékét - írta a Világgazdaság.

Szerző(k): Herman Bernadett