külügy

05.
14.
06:40

Riasztó hír Lengyelországból

A lengyel diplomaták úgy látják, hogy nem szakmai képességeik alapján dől el, milyen megbízatást kapnak - derült ki a lengyel külügyminisztérium alkalmazottainak körében végtett felmérés eredményéből.

Szerző(k): Barabás Júlia
05.
10.
11:22

Az Egyesült Államok jobb barátja lett az EU-nak

Az Egyesült Államokkal szorosabb lehet az EU kapcsolata, Oroszországgal még van teendő.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
07.
10:05

A roncsországok versenyébe kormányozták Magyarországot

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint sikertörténet a magyar kormány keleti nyitása, ám a statisztikai adatok alapján nyomát sem lehet látni ennek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
03.
22:03

Blinken: válaszolnánk bármilyen agresszív orosz lépésre, de nem akarjuk élezni a feszültséget

Washington válaszolna bármilyen meggondolatlan vagy agresszív orosz lépésre, de nem törekszik az Oroszországgal fennálló feszültség további eszkalációjára - mondta hétfő este Londonban Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
28.
18:22

Borrell: veszélyes szintre érhetnek az EU-orosz kapcsolatok

Az Európai Uniónak hosszú és nehéz időszakra, a kapcsolatok romlására kell készülnie Oroszországot illetően - figyelmeztetett az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésének a témában folytatott vitáján szerdán az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
17.
09:35

Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina jön

Az egyoltásos nyugati koronavírus-vakcina kiesése miatt az április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalára feltöltött videóban az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna