külföld

05.
04.
16:25

OECD: tavaly 15 éves mélypontra esett az FDI globálisan

Tavaly 34 százalékkal csökkentek, és ezzel 15 éves mélypontra estek a külföldi közvetlen tőkebefektetések (FDI) a világon - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
01.
12:11

Furcsa anomália a védettségi igazolványokkal kapcsolatban

A Magyarországon élő vagy dolgozó beoltott külföldiek nem kapnak hazai védettségi igazolványt - írja az Azonnali.hu, amely szerint az uniós polgárok ilyen módon való hátrányos megkülönböztetése egyértelműen EU-jogba ütközik. Kérdéseikre sem a kormány, sem a belügyminisztérium, sem az operatív törzs nem válaszol.

Szerző(k): Szász Péter
04.
23.
08:50

Rosszul járhat Magyarország az amerikai ötlettel

Egy egységes világszintű társaságiadó-kulcs rosszul érintené Magyarországot, mert emelni kellene a jelenlegi kilencszázalékos kulcsot, de több tényező is amellett szól, hogy ettől nem kell megijedni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
11.
12:35

Koronavírus: így zárult a külföldiek rohama a szerbiai oltásért

A szerb kormány hétvégi tájékoztatása szerint eddig 53 ezer külföldi kapott oltást Szerbiában. Többségük Észak-Macedóniából, Bosznia-Hercegovinából ás Montenegróból érkezett, de voltak, akik Ausztriából, Magyarországról vagy Olaszországból mentek át - írta a 444.hu a Magyar Szó és az ORF hírére hivatkozva.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
08.
10:52

Kutatás bizonyítja, hogy a 40-50-esek bevállalósabbak a fiataloknál

A mai negyvenes-ötvenes korosztály bevállalósabb pandémia idején a mostani húszas-harmincasoknál, ha külföldi munkalehetőségről van szó. A koronavírus megmutatta, hogy hasznos több lábon állni és képezni magunkat, ugyanakkor a járvány hatására nem kezdett nagy pályaorientációs vagy karrier újratervezésbe az Y és Z generáció sem.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
07.
09:00

Padlón volt a turizmus februárban is

A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyek zárva tartása miatt februárban is nagy mértékben esett a turizmus Magyarországon - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataiból. Ez volt utolsó bázishónap, amelyet még nem érintett a járvány.

Szerző(k): Szász Péter