kakaó

04.
14.
09:29

Jó, ha ezt is tudja, amikor a csokiba harap

A kakaóbab ghánai termelői alig látnak valamit abból a bevételből és profitból, amit a csokoládégyártók elérnek, ezért azon studíroznak, hogyan honosíthatnák meg saját országukban a csokitermékek gyártását.

Szerző(k): Komócsin Sándor
01.
26.
07:59

Szereti a mogyorókrémet? Akkor erről tudni kell!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei 34 mogyorókrémet vizsgáltak: élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból egyik termékkel sem akadt gond, 17 mogyorókrém csomagolásán azonban előfordultak bizonyos jelölési hibák.

Szerző(k): Domokos László
11.
25.
07:08

Minden jel arra utal, hogy nagyon megugrik az alapélelmiszerek ára

Megugrott az elmúlt napokban a cukor és a kakaó felvásárlási ára is az árupiacokon. A koronavírus-járvány az időjárás és az etanol iránti megnövekedett kereslet átrajzolta a megszokott trendeket. A termelők és a gazdaságok örülhetnek, de ez külső inflációs nyomást hozhat, aminek a legnagyobb kárvallottjai a fogyasztók lesznek, mert a boltokban minden megdrágulhat.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
19.
10:41

Ingyen Lindt-kakaóhavat kapott egy egész város

"Kakaóhó" hullott egy svájci városban a csokoládégyár egy ventilátorának hibájából kedden.

Szerző(k): Domokos László
08.
12.
16:32

Forintonként lopják meg az embereket a spekulánsok

Masszív spekuláció hajtja fel az olyan alap nyersanyagok, mint a kávé, a cukor, a kakaóbab vagy a gyapot árát. A piacokon most arra játszanak, hogy a válság után fokozatosan beinduló kereslet miatt a másodpiacokon majd drágábban értékesíthetik ezeket. Mivel a készletek most eltűnnek, várhatóan a fogyasztókon csapódik majd le a drágulás néhány héten belül.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
18.
13:04

Baj van a tescós kakaóporral (frissítve)

Szennyezőanyagot mutatott ki a Nébih a Tesco zsírszegény kakaóporban, amit a rábapatonai Tutti Élelmiszeripari Kft. gyárt - derült ki a hatóság honlapjáról. Az érintett terméket kivonták a forgalomból.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
14.
10:37

A csoki, a kávé és a kutya meghozta az üzleti sikert

Kiemelkedően jó évet zárt a Nestlé Hungária Kft. három magyar gyára: 95 milliárd forint értékben exportáltak különböző termékeket 2019-ben, így a cég árbevételének közel kétharmadát már a külpiacok adják - adta hírül az élelmiszeripari társaság.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
07.
09:25

Drágának találja a csokit? Ez még semmi

Kakaókartell jöhet létre, amely az OPEC mintáját követve feltolhatja a csokoládé egyik nyersanyagának árát. Míg az olajkartell életciklusa vége felé jár, a kakaó iránt egyre nő a kereslet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
05.
06:40

Gyereke van? Ez a szenzáció Önt is érdekelheti!

A Nestlé Európában elsőként Magyarországon vezeti be a piacra cukormentes instant kakaóporát, amit a svájci gyökerű globális multi Szerencsen gyárt - adta hírül a G7.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
21.
13:55

Baj van a Nutellával, leáll a legnagyobb gyáruk

A világ legnagyobb Nutella gyárát átmenetileg bezárták egy "minőségi kérdés" miatt.

Szerző(k): Szabó Dániel