kamat

05.
27.
11:02

Hiába várja a kormány, hogy az extraprofitadó miatt csökkenjenek a hitelkamatok

A hitelkamatok betéti kamatoknál gyorsabb ütemű emelkedésével indokolta a kormány a bankrendszerre kivetett extraprofit adót. A money.hu szakértői szerint a hitelkamatok nem fognak csökkenni egy ilyen adóteher miatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
26.
07:31

Nagy Márton a Bankszövetségnek: "rendkívüli időket élünk"

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tájékoztatta a Bankszövetség elnökségét, hogy a kormány több ágazati szektor mellett a bankok extraprofitjának elvonása mellett döntött - közölte a miniszter az MTI-vel szerdán.

Szerző(k): Tér Diána
05.
25.
11:55

Fájni fog a kamatstop vége: ez volna az MNB javaslata

Magasabb betéti kamatokat, és a kamatstop célzott folytatását szeretné a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A nyugdíjasok és a gyereket nevelők maradhatnának júliustól a védőháló alatt. A vállalati hiteleknél növelheti a kockázatot, ha nem képesek a cégek áthárítani a fogyasztókra az energia- és nyersanyagárak növekedését.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
22.
08:07

Felvettük a babaváró támogatást, erre megcsalt a férjem: mit tegyek?

Segít a mindennapi pénzügyi döntésekben a Napi.hu. A Financiológus rovatban olvasói leveleket válaszolunk meg, a lapunk csapata és külső szakértők tudását felhasználva. Írjon nekünk bizalommal a [email protected] címre!

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
18.
18:48

Nagy árat fizethet sok csok-hiteles, aki gyerek nélkül marad

Ha valaki felveszi a csok-támogatást, de gyerek nélkül marad, akkor súlyos büntetést kell fizetnie. A Bankmonitor.hu számítása szerint a kamatbírság még a legdrágább lakáshitelekére is ráver.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
17.
11:14

Így sikerült elszúrni az infláció elleni harcot

Ben Bernanke volt Fed elnök szerint az amerikai monetáris politika elkésett a szigorítással az infláció elleni küzdelem során Szerinte ennek az lehetett az oka, hogy túlságosan is féltek a szigorítás negatív piaci hatásaitól.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
17.
09:26

MNB: elkerülhetetlen a két számjegyű infláció Magyarországon

A kamatemelés folytatódik, az infláció 9-10 százalék között lehet az idén - mondta Virág Barnabás MNB-alelnök a Portfólió Hitelezés 2022 konferencián. A cégeket arra kéri a jegybank, hogy ne emeljenek árat csak azért, mert megtehetik, a béremelkedést pedig takarítsák meg az emberek, ne költsék el.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
12.
12:12

Infláció: még rosszabb lehet a helyzet

Az eurózónában rekordokat dönt az infláció, de a legrosszabb még hátra van. A fogyasztói árindex az egyre valószínűbb szankciós szigorítások fényében várhatóan a második negyedévben tetőzik – állítják legújabb elemzésükben az Allianz Trade elemzői. Az eurózónában 6,5, Magyarországon 10 százalékos áremelkedés jöhet az idén.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
11.
11:05

Lakáshitel: harminc százalékkal nőtt a törlesztőrészlet egyetlen év alatt

A 10 százalékot közelítő infláció nyomában sincs annak, amennyivel egy év alatt a lakáshitelek drágultak. Az újabb kamatemelések hatására egy húszmilliós kölcsönnek már több mint 30 százalékkal magasabb a törlesztőrészlete, mint tavaly májusban – számolta ki a Bank360.hu.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
09.
17:12

Egy éve még 20 százalékkal drágább lakást tudtak venni a magyarok

A lakáshitelek kamata gyorsuló ütemben nőtt az elmúlt hónapokban. Emiatt egyre kisebb összegű hitelre lesznek jogosultak az ügyfelek, hiszen a fizetésük - ha csak nem emelkedett időközben - egyre kevesebb kölcsön törlesztőrészletét bírja el. Mindezek miatt 20 százalékkal – vagyis az ötödével – drágább lakást tudtak vásárolni egy évvel ezelőtt, mint most.

Szerző(k): Herman Bernadett