kampányfinanszírozás

01.
13.
16:27

Egy fizetési szolgáltató is kitiltotta Trumpot

Nagyon úgy tűnik, hogy a Donald Trump kampánystábja által adománygyűjtésre használt fintech cég, a Stripe fizetési szolgáltató is letiltotta az amerikai elnököt, azaz ezen a csatornán már nem tudnak a pénzügyi támogatást küldeni Trumpnak hívei - írja a Wall Street Journalra hivatkozva a Fintechradar.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
20.
21:35

Minden korábbinál nagyobb összeget költenek kormánypropagandára

A korábbiakhoz képest is vastagon fogott a kormány ceruzája, amikor aláírta a legutóbbi kommunikációs keretmegállapodást: az állami megrendeléseket összefogó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH)- írja a G7.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
30.
11:48

Ami pénzt nem az állam fizet ki, az a Google-nél és a Facebooknál landol

Hárompólusúvá vált a magyarországi médiapiac a bevételek eloszlása alapján 2018-ban, a trend idén folytatódik. A médiaköltések legnagyobb része kvázi egyetlen piaci szereplőnél koncentrálódik, a kormányközeli médiumokat összefogó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnál. A második legnagyobb bevételt az olyan globális szereplők teszik el, mint a Facebook és a Google. A harmadik piaci tömb pedig a hagyományos független kiadóké, ügynökségeké - az utóbbiak azzal szembesülnek, hogy sokan vannak az eszkimók, de egyre kevesebb a fóka.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
18.
15:24

Mégsem jön Budapestre az osztrák miniszter

Norbert Hofer közlekedési, innovációs és technológiai miniszter hétfőn látogatott volna Magyarországra, de lemondta az útját, miután lemondott a pártjának elnöke, Heinz-Christian Strache. Hofer az, akit a korrupciós videóba belebukó alkancellár erre a posztra javasolt - hívta fel a figyelmet a hvg.hu.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
06:54

Politikai botrány Ausztriában, ez megrengetheti a kormányt

A legnagyobb osztrák napilapon keresztül a választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke a 2017-es ausztriai parlamenti választás előtt egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek - jelentette péntek este a Der Spiegel című német hírmagazin és a Süddeutsche Zeitung című lap egy titokban készített videófelvételre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
12.
12:34

Pártfinanszírozás felfüggesztése - megszólalt az ÁSZ

Folyamatban van a tavalyi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése; a jelentéstervezetek nem nyilvánosak - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szombaton az MTI-vel. A szervezet arról is tájékoztatott: már korábban megküldte a Momentum Mozgalomnak és Párbeszédnek a költségvetési támogatásuk felfüggesztéséről szóló tájékoztatást.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
21.
08:06

Kiforgatják a hatóságok Macronék zsebeit

Vizsgálja a párizsi ügyészség, hogy honnan kapott Emmanuel Macron francia államfő Köztársaság lendületben (LREM) nevű pártja tavaly 144 ezer eurós összegben adományokat - erősítették meg kedden igazságügyi források az Europe1 kereskedelmi rádió értesülését az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
10.
17:42

Izgulhatnak a képviselők - beindult az állami hivatal

Az Állami Számvevőszék júliusban jelentette be, hogy megkezdték a kampánypénzek ellenőrzését. Nem kapkodnak a hivatalnál: most az ellenőrök képzésénél tartanak.

Szerző(k): Vég Márton
08.
25.
08:38

Kihallgatják Trump vagyonkezelőjét - rejtett dolgokra derülhet fény

Büntetőeljárás alóli mentességet kapott együttműködéséért cserébe pénteken Allen Weisselberg, a Trump-vállalatbirodalom pénzügyi vezetője abban a vizsgálatban, amely Michael Cohen, Donald Trump amerikai elnök volt személyes ügyvédje ügyében folyik.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
08.
22.
07:04

Trump volt ügyvédje bűnösnek vallotta magát

Donald Trump volt ügyvédje, Michael Cohen vádalkut kötött és bíróság előtt beismerte kedden, hogy megsértette a kampányfinanszírozási törvényt; az amerikai média szerint ez kedvezőtlen helyzetbe hozhatja az amerikai elnököt is.

Szerző(k): Domokos László