kancellár

04.
13.
17:49

Koronavírus: így fékeznék a harmadik hullámot Németországban

Nem szabad cserben hagyni az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségben (Covid-19) szenvedők gyógyításának "herkulesi feladatával" foglalkozó kórházi orvosokat és ápolókat, és meg kell hallani az intenzív osztályokon dolgozók "segélykiáltásait", ezért szigorúbban és következetesebben kell törekedni a vírus harmadik fertőzéshullámának megállítására Németországban - mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
13.
11:37

Elhúzódhat a német politikai küzdelem, éppen a járvány közepén

Egyelőre beláthatatlan, ki nyeri a német konzervatív CDU/CSU pártszövetség kancellárjelöltségéért folyó küzdelmet, és még aggasztóbbnak tartják a pártok politikusai, hogy elhúzódhat a küzdelem a járvány kellős közepén. Angela Merkel kancellár hírek szerint az aggódók élén áll.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
25.
19:15

Óriási meglepetéshez vezethet Merkel baklövése

Angela Merkel német kancellár látványos hátraarca, amivel visszavonta a kormány döntését, hogy húsvét idejére teljesen lezárják Németországot, hatással lehet a szeptemberi parlamenti választások eredményére is. A politikai harc javában dúl.

Szerző(k): Komócsin Sándor
03.
24.
14:38

Merkel: ez egyedül az én hibám

Be kell ismerni és ki kell javítani az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványa elleni védekezésben elkövetett hibákat - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben az MTI szerint, bejelentve, hogy mégsem rendelnek el teljes zárlatot a húsvéti ünnepek napjaira.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
23.
09:20

Nagyon súlyos a helyzet Németországban, szigorú lezárások jönnek húsvétkor

Németország meghosszabbítja a jelenlegi lezárásokat április 18-ig, húsvétra viszont ennek tetejébe még szigorításokat is bevezetnek.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
17.
09:52

Ez már Angela Merkelnek is sok lehet

Egy évvel ezelőtt úgy tűnt, hogy Angela Merkel német kancellár bravúros válságkezelést mutat be a pandémia idején, amivel növeli saját és pártja, a CDU népszerűségét az idén szeptemberi választások előtt. A dolog nem így alakult.

Szerző(k): Komócsin Sándor