kapacitás

05.
26.
19:35

Spanyol autóipari cégek jelentősen növelik a magyarországi kapacitásukat

Két spanyol autóipari cég mintegy 5 milliárd forint értékben növeli magyarországi kapacitásait - jelentette az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
21.
14:07

444: a gyógytornászokat és a masszőröket is az intenzívre irányítják

Már a gyógytornászokat és masszőröket is behívták az emberhiány miatt egy budapesti kórházban, miután a képzettebb dolgozókat is az intenzív osztályon lévő betegek ellátására rendelték ki - írja a 444.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
08.
18:59

Kétségbeejtő jóslat érkezett az oltásokról

Miközben vannak olyan államok, amelyek vezetői azt ígérik, hogy országuk lakosság néhány hónapon belül megkapja az első szúrást a koronavírus-oltásból, egy német szállítmányozási szakértő, aki rálát a vakcinák gyártására is, úgy véli, a helyzet messze nem ilyen rózsás.

Szerző(k): Komócsin Sándor
12.
04.
20:49

Kapacitást bővít Szentgotthárdon a koreai autóipari beszállító

A koreai Kiswire cég beruházása a legmagasabb technológiai színvonalat hozza Magyarországra, amely komoly kutatás-fejlesztési eredményekre épül, és hozzájárul ahhoz, hogy a magyar gazdasági dimenzióváltás gyorsabban megtörténjen - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kiswire Szentgotthárd Kft. támogatási szerződésének átadási ünnepségén, Szentgotthárdon az MTI tudósítása szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
22.
19:12

Szétfeszítik a koronatesztek az európai laborokat

Amikor a koronavírus-járvány tavasszal végigsöpört Európán, túlzsúfolt kórházakat és halálesetek ezreit hozta magával. Akkor csak a legbetegebb páciensek tesztelésére jutott erő, s a járványügyben döntést hozó szakemberek számára sokszor homályban maradt, mennyi is a fertőzöttek valós száma és mennyire elterjedt a Covid-19 a lakosság egészén belül.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
09.
07.
19:23

Kiderült, milyen munkavállalókat rúgtak ki a járvány miatt

Csökkent a cégek kapacitás-kihasználtsága a koronavírus-járvány hatására - írja az MTI a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének (MKIK GVI) elemzése nyomán. Főként a gyakornokok és az alacsony végzettségűek vesztették el munkájukat a járvány miatt.

Szerző(k): Szász Péter
12.
17.
18:20

Vége lett a GM-sztrájknak, felpörgött az amerikai ipar

Nőtt az ipari termelés és az ipari kapacitások kihasználtsága novemberben az Egyesült Államokban - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
30.
07:59

Kutatásfejlesztésben erősít a szombathelyi TDK

Több mint egymilliárd forint értékű beruházással növelte kutatásfejlesztési és innovációs kapacitását az elektronikai alkatrészt gyártó TDK Hungary Components Kft. európai uniós támogatással - tájékoztatta az MTI-t a cég vezetése a projekt zárását követően.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
20.
08:31

Egymilliárdból bővít a szigetelőanyag-gyártó

Több mint egymilliárd forintos beruházással bővíti polisztirol szigetelőhab-gyártó kapacitását Szegeden a Bodrogi Bau Kft. - tájékoztatta az építőipari cég az MTI-t.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
13.
13:00

Megduplázta kapacitását egy magyar műanyagipari cég

Kétszeresére bővítette termelési kapacitását több mint 1 milliárd forintos beruházással az elsősorban PVC-granulátumokat és -porkeverékeket gyártó Szeplast Zrt. - tájékoztatta a szegedi székhelyű cég az MTI-t.

Szerző(k): K. Kiss Gergely