karantén

05.
11.
08:41

Hermetikusan elzárná Indiát az amerikai járványkezelés

Nem elegendő, hogy tartományi korlátozásokat vezetnek be Indiában, hanem két hétre teljes lezárásra lenne szükség helyi szakértők szerint is. Az amerikai járványkezelést vezető Anthony Fauci szerint el kell vágni a vírus terjedési útvonalait.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
07.
21:42

Angliába készül? Nem egyszerű beutazni a magyaroknak sem

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni - jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A zöld kategóriás országok listájára egyelőre nem került fel Magyarország, amely a sárga kategóriás, továbbra is karanténkötelezett országok között van.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
13:57

Nébih: vége a madárinfluenza miatt elrendelt intézkedéseknek Hajdú-Bihar megyében

Áprilisban felbukkant egy telepen a madárinfulenza, de további megbetegedések híján most már kereskedelmi szállítások újraindításának kérdése vált aktuálissá.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
22:57

Döntött a kormány: nem lesz ajánlott a home office

Miután május 10-től a köznevelési és szakképzési intézmények rendes munkarendben működnek, a kormány már nem szorgalmazza az otthoni munkavégzést. Az óvodások emellett visszatérhetnek a sportlétesítményekbe, a 18 év alattiak pedig karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza külföldről - derül ki a csütörtök esti Magyar Közlönyből.

Szerző(k): Szász Péter
05.
05.
13:16

Pontosított a koronavírusos fideszes: nem ma jár le a tíznapos karanténja

Becsó Zsolt fideszes képviselő szerda reggel kiírta a Facebook-oldalára, hogy koronavírusos, ma van a karanténja utolsó napja, és tíz napig enyhe tünetei voltak. A képviselő a múlt hét kedden (április 27.) bent ült a parlamentben és szavazott a kétharmados többséget igénylő, 32 közérdekű vagyonkezelő alapítvány létrehozásáról szóló törvényről. A képviselő pár óra elteltével már azt közölte, hogy nem ma, hanem május 7-én jár le a karanténja, és a koronavírus-tesztjét április 27-én 15 óra 42 perckor végeztette el.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
27.
20:37

Franciaország is óvatosan, de a nyitásra készül

Emmanuel Macron francia elnök valószínűleg a következő napokban tesz bejelentést a járványügyi korlátozások enyhítésére vonatkozó tervekről - mondta Elisabeth Borne munkaügyi miniszter kedden a Reuters szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
23.
09:50

Rohamra számít a Praktiker

Áruházai közel felében növelte a festékosztályok alapterületét a Praktiker, készülve az otthonfelújítási program hatásaira. Ahogy beköszönt a tartósan száraz idő, jelentősen megnő a kereslet a beltéri festékek, lazúrok és zománcok iránt.

Szerző(k): Domokos László
04.
20.
13:46

Sok munkatársát vesztette el a BKV

Sok a karanténba kényszerült dolgozó a BKV-nál és 22 munkatársát el is veszítette a társaság. A helyzet annak ellenére rossz, hogy a cég a kritikus infrastruktúrában működőnek számít, így az országos oltási terven felül is van lehetősége oltatni a dolgozóit.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
19.
14:33

Súlyos büntetés vár a karantént megsértő beutazókra Franciaországban

Franciaországban jelentős pénzbüntetést kell fizetnie azoknak a Brazíliából, Argentínából, Chiléből vagy a Dél-Afrikai Köztársaságból beutazóknak, akik nem tartják be a koronavírus-járvány miatti hatósági karantént - közölte hétfőn a kormányszóvivő az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
14.
12:39

Elegük van a magyaroknak: szórni akarják a pénzt

A lakosság 38 százaléka arra számít, hogy a koronavírus járvány enyhülésével már idén fellélegezhet a pénzügyeit illetően, és komolyabb kiadásokat is megengedhet magának. A legtöbben nyaralásra költenének. Jelentős kör szeretné felújítani az otthonát, sokan autót vennének, míg minden tizedik ember lakásvásárláson gondolkodik - derül ki a BÁV Zálog kutatásából.

Szerző(k): Herman Bernadett