katasztrófavédelem

05.
25.
20:39

Fákat döntött ki, tetőket bontott le a vihar

Országszerte mintegy száz alkalommal riasztották a tűzoltókat szerdán a heves szél és a jégeső okozta károk miatt - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t.

Szerző(k): Szász Péter
05.
15.
15:36

Újabb ütközéses vasúti baleset történt Győr mellett

Motorvonattal ütközött össze egy személyautó Rábacsanakon, a Vasút utcai átjáróban.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
13.
10:15

Gázkazánja van? Figyelmeztetés érkezett!

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Nemcsak a fűtés miatt, hanem a nyílt égésterű vízmelegítők működésekor is keletkezhet szén-monoxid, márpedig meleg vizet egész évben használunk. A szén-monoxid veszélye tehát egész évben fenyeget - hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem.

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
08:16

Tűz volt a Szent Lukács Gyógyfürdőben

Kigyulladt a Szent Lukács Gyógyfürdő szaunája péntek reggel - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
12.
10:41

Robbanás történt Szlovéniában

Robbanás történt csütörtökön reggel a dél-szlovéniai Kocevje város Melamin nevű vegyi üzemében, tíz ember megsérült, egy pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett - közölte a szlovén Polgári Védelmi és Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szerző(k): Szász Péter
05.
09.
08:55

Szirénapróbák szabdalják a mai napot

Országszerte szirénapróba lesz május 9-én, hétfőn – tájékoztat a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap este a Facebook-oldalán.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
09.
06:40

Újabb felmondási hullám jöhet a tűzoltóknál

Minden városban, minden kirendeltségen a beavatkozó állomány létszáma minimum 15-20 százalékkal csökkent. Rengeteg túlórát dolgoznak a kollégáink, mert nincs megfelelő létszám – mondta az RTL Híradónak Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. Felmondási hullám jöhet, ha megszűnik a járvány miatti veszélyhelyzet.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
02.
18:37

Mérgező oldószert találtak a gödi kutak vizében

Lítiumot és egy N-metil-2-pirrolidon nevű oldószert talált egy szakértői vizsgálat néhány gödi kút vizében - adta hírül az Átlátszó. Ilyen anyagokat a gödi Samsung akkumulátor-gyárban is használnak.

Szerző(k): Domokos Erika