kelet-európa

06.
23.
17:05

Pedofiltörvény: Merkel is megszólalt

Helytelennek nevezte az iskolai szexuális felvilágosítással kapcsolatos új magyar jogszabályt Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a szövetségi parlamentben(Bundestag) - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
15:32

Orosz kémnek találta a bíróság Kovács Bélát

A másodfokon eljáró bíróság bűnösnek találta Kovács Béla volt jobbikos európai parlamenti képviselőt abban a vádban, hogy Oroszország javára akart kémkedni, és előkészületeket tett ennek érdekében.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
23.
15:15

Merkel és Löw, kiöregedtek a németek, de még tart a búcsúelőadás

A német futball az elmúlt két és fél évtizedben letudott egy hanyatló korszakot, majd megújult és úgy tűnik, most újra hanyatló szakaszában van. Volt néhány csúnya vereség az elmúlt hónapokban, a szövetségi kapitány másfél évtizedes regnálás után visszavonul, a csapat átlagéletkora 29 év. Legyinthetnek a magyarok elleni meccsükre és az egész Európa-bajnokságra, másrészt éppen ez felszabadulttá teheti őket.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
23.
15:05

Pedofiltörvény: Orbán üzent az Európai Bizottság elnökének

Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Miniszterelnöki Sajtóiroda közleménye szerint Ursula von der Leyen nyilatkozatára valaszul, amelyben a magyar pedofiltörvényt kritizálta szerdán.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
23.
10:49

Németország vs. Magyarország: mennyit ér a győzelem?

A meccs előtti oddsok szerint a német győzelem aprópénzt fizet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
22.
17:11

Az unióban élő felnőttek 57 százaléka már legalább egy oltást kapott

Az Európai Unióban a felnőtt lakosság 57 százaléka kapott már legalább egy adag oltást a koronavírus ellen, teljes oltással pedig 36 százalék rendelkezik - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke miután találkozott Angela Merkel német kancellárral.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
13:18

Marad az EU-ban az exporttilalom a vakcinákra

Az Európai Unió kormányai támogatták a koronavírus-vakcinák exportjának ellenőrzésére és esetleges korlátozására szolgáló mechanizmus kiterjesztésének tervét - közölte kedden az Európai Bizottság szóvivője.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
22.
09:50

Európai szabály tilthatja meg a főnököknek, hogy emailen zaklassák a dolgozókat

Mivel minden eddiginél több ember dolgozik otthonról, itt az ideje, hogy a "kikapcsolódáshoz való jogról" európai szintű szabály szülessen - érvel Alex Agius Saliba, az Európai Parlament máltai képviselője, aki szabályozással tiltaná meg, hogy a munkaidő végével a dolgozóknak válaszolniuk kelljen az emailekre.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
22.
09:38

Új fokozatba lép az uniós büntetőeljárás Magyarország és Lengyelország ellen

Az uniós ügyekért felelős miniszterek kedden a világjárvány kezdete óta először a 7. cikk szerinti szankciós eljárás keretében kérdezik ki a magyar és lengyel kormány képviselőit.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
21.
18:26

Pénze van, elég embere nincs az új európai nyomozóhatóságnak

Noha több pénzt kapott, több munkatárs felvételére azonban nem kapott engedélyt az Európai Ügyészség (EPPO) a nyomozásokhoz – erről is beszélt Laura Codruța Kövesi, az újonnan létrehozott Európai Ügyészség vezetője a Wall Street Journalnak, írja a Telex.

Szerző(k): Domokos Erika