kelet-közép-európa

05.
06.
10:45

Angela Merkel kínai örökségének is hátat fordít az EU

A Kína ellen emberijogi okokból bevezetett szankciókat követően felfüggesztették a kínai beruházási megállapodás ratifikálására irányuló uniós erőfeszítéseket. Az Európai Bizottság szerint jelenleg nincs értelme kereskedelmi megállapodásról egyeztetni Pekinggel, ami Angela Merkel kancellár egyik utolsó húzása volt.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
18:51

Zöldben zárt Nyugat-Európa

Jelentős erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
05.
17:35

Megújult az EU tájékoztatási hálózata, Magyarországon 17 iroda várja az érdeklődőket

Május elsejével megújult EU-szerte az Európai Bizottság által koordinált Europe Direct hálózat, Magyarországon mostantól 17 megyeszékhelyen működik ilyen európai uniós tájékoztató szolgálat - közölte az Európai Bizottság.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
21:13

Nagyon rossz napja volt a techcégeknek

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden, az indexet a technológiai vállalatok taszították a mélybe túlértékeltségi aggodalmak hatására - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
14:01

Új márka, a Genesis jelenik meg az európai autópiacon

A dél-koreai Hyundai Motor kedden közölte, hogy a nyáron Európában is piacra dobja prémium márkáját, a Genesist. A vállalat zászlóshajó szedánja és sportos városi terepjárója (SUV) a világ egyik leggyorsabban növekvő elektromos járműpiacán debütál.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
19:24

Vera Jourová elismerte az EU tehetetlenségét a Fidesz-médiával szemben

Věra Jourová bizottsági alelnök az Euronews kérdésére elismerte, hogy a testület tehetetlen a magyarországi Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) ügyében. A kormánypárti médiakonglomerátum ügyében 2019-ben indult bizottsági vizsgálat tiltott állami támogatás gyanúja miatt. Azonban a tranzakció pénzügyi értéke Jourová szerint "túl kicsi" ahhoz, hogy lépni tudjanak.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
19:02

Hiába minden, Európa egyszerűen nem tud elég jó lenni

Sosem produkáltak még ennyire jó negyedévet az európai tőzsdei cégek mint most. A befektetőknek a jelek szerint ez azonban már nem elég, a jó hírekre nem tudnak emelkedni az árfolyamok.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
03.
16:36

Pfizer-vakcina: a 12-15 éves korosztálynál vizsgálja a használatot az EMA

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte annak értékelését, hogy a Pfizer és a BioNTech vállalatoknak az új típusú koronavírus ellen (SARS-CoV-2) kifejlesztett vakcinája alkalmazható-e a 12-15 éves korosztály esetében - közölte az uniós ügynökség hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
14:56

Koronavírus: így lazítaná az utazási szabályokat az EU

Az Európai Bizottság azt javasolja a tagállamoknak, hogy a jelenlegi, az EU-ba irányuló, nem létfontosságú utazásokra vonatkozó korlátozásokon lazítsanak, figyelmebe véve az oltási kampányok előrehaladtát és a járványügyi helyzet alakulását a világon.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
11:55

Uniós pályázatok: jó hírt kaptak a Pest megyei cégek

Az Európai Bizottság nemrég módosította a regionális támogatási térképet, amely a támogatásra való jogosultság mértékét határozza meg. Ez alapján 2022 januárjától a Pest megyei cégek nem lesznek már hátrányban - állapítja meg a Via Credit a változtatás kapcsán.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna