kerékpárút-fejlesztés

06.
22.
06:41

Hidakat vernek a csehek

Futurisztikus híd épül Prágában a gyalogosoknak és a bringásoknak, ami tiltakozást váltott ki az autósok részéről. A cseh főváros további gyalogoshídjaira, köztük 100 éves múltra visszatekintőkre, felújítás vár.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
18.
23:36

Palkovics magánbefektetőkre is számít a Budapest Airportban

Elsőként a repülőtér pénzügyeit hozná rendbe a kormány, ha többségi tulajdont szerezne az üzemeltető Budapest Airport Zrt-ben - ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyilatkozta az RTL Híradónak.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
18.
12:56

Jó hír a magyar börtönökből

Az elmúlt években végrehajtott jelentős fejlesztések nyomán megszűnt a hazai büntetés-végrehajtási (bv-) intézetek zsúfoltsága - jelentette ki a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka pénteken az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
18.
12:12

Miskolc kezd kifogyni az ipari parkokból, változás körvonalazódik

Miskolc ipari park kialakítására alkalmas területei szinte elfogytak, a meglévők pedig lassan megtelnek. A környező településeknek azonban még vannak területik, amelyek alkalmasak, vagy alkalmassá tehetőek ilyen jellegű hasznosításra. Részben e kihívás megoldására, részben más jellegű együttműködések fejlesztésére agglomerációs gazdaságfejlesztési tanács létrehozását kezdeményezte Veres Pál, a borsodi megyeszékhely polgármestere egy, a környék négy másik településének vezetőjével folytatott tárgyaláson – helyszíni riport.

Szerző(k): Kónya Ádám
06.
15.
15:40

A magyarokon teszteli egy termékét a Coca-Cola

Magyarországon teszteli egyik új fejlesztését, az újrahaszosítható papírpalackot a Coca-Cola – jelentették be a cég képviselői. Kerekes Péter, a The Coca-Cola Company magyarországi ügyvezetője jelentős csomagolástechnológiai fejlesztésnek nevezte a papírpalackot, amelyet a dán Paper Bottle Company (Paboco) közreműködésével fejlesztettek.

Szerző(k): Szász Péter
06.
15.
15:28

Elkezdék építeni a kaposfüredi elkerülő új szakaszát

Megkezdődött a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő 67-es gyorsforgalmi út déli szakaszának építése; a 3,14 kilométer hosszú kaposfüredi elkerülő 2023 tavaszára készül el - jelentette be Nagy Róbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) vezérigazgatója.

Szerző(k): Szász Péter
06.
15.
08:25

Itt a háztáji hidrogén-alapú energiatároló, le lehet válni a hálózatról

A lakossági méretű napelemes rendszerekhez tervezett hidrogénes eneregiatároló berendezést két német cég. A cél: a háztartások akár szigetüzemű energiaellátásának biztosítása.

Szerző(k): Szabó M. István
06.
15.
07:55

Az A-Híd Zrt. bővítheti a beremendi szennyvíztisztítót

Az A-Híd Építő Zrt. nyerte a Beremend Nagyközség szennyvízelvezetésének és -tisztításának fejlesztésére kiírt közbeszerzést, nettó 1 milliárd 769 millió forinttal.

Szerző(k): Németh Géza
06.
15.
06:20

Fehérvári cég fejlesztheti a Makovecz-féle fürdőt

A Fehérép Építőipari Kft. nyerte a Makó Városi Termál- és Gyógyfürdő (Hagymatikum) fejlesztésére kiírt közbeszerzést, nettó 7 milliárd 279 millió forinttal.

Szerző(k): Németh Géza
06.
14.
08:09

Két óriás bojler oldja meg a szomszédban a zöldáram-túltermelést

Kár volna a szélenergiát elpazarolni - gondolták Bécsben, de annyira komolyan, hogy átalakítják miatta az osztrák főváros távfűtési hálózatát is.

Szerző(k): Szabó M. István