kereset

05.
25.
10:07

Semjén Zsolt üzent a tanároknak

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes megmagyarázta, miért nem lehet azonnal emelni a pedagógusbéreket.

Szerző(k): Domokos László
05.
24.
09:00

Megjöttek a friss béradatok, van minek örülni

Idén márciusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 511,4 ezer forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 352,2 ezer forint volt - adta hírül a KSH.

Szerző(k): Domokos László
05.
19.
07:03

Változás jön a fizetésben, sok munkaaadó lépni kényszerül

Azon cégeknél, amelyeknél korábban csak 10 százalék alatti bérfejlesztés volt, idén mindenképpen szükség lesz korrekcióra, de a 10 százalék fölötti emeléseknél is – mondta Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke az InfoRádiónak.

Szerző(k): Domokos László
05.
17.
09:55

Kiderült, kinek drága a benzin és kinek nem

A magyar autósok jelentős részének, főként a nyugdíjasoknak még az árstoppal együtt is túl drága az üzemanyag, de vannak olyanok is akiknek nem befolyásolja az autózási szokásait a benzin vagy a gázolaj ára, és ez így lenne akkor is, ha piaci árat kellene érte fizetni.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
16.
06:00

Újabb 15 százalék körüli béremelést akar az egyik nagy szakszervezet

Átlagosan legalább 13-15 százalékos béremelésre lenne szükség 2022-ben a versenyszférában az árak emelkedése miatt. Ez a mérték várhatóan még nem vezetne magasabb inflációhoz a Munkástanácsok Országos Szövetsége szerint - írja a Magyar Nemzet.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
10.
14:59

Több pénz van a nyári munkában, mint azt a diákok gondolnák

A lényeges bérugrás ellenére viszonylag visszafogottak a diákok elvárásai, akik a piaci minimumot is elfogadhatónak tartják, ha a nyári munkavállalásról van szó. Egy friss kutatás szerint meglehetősen konzervatív elképzelései vannak a diákoknak arról, mennyit lehet megkeresni, pedig a megfelelő ágazatban vagy környéken, esetleg szakképzés birtokában, az elérhető órabér jóval meghaladhatja elképzeléseiket.

Szerző(k): Sasvári Marcell
05.
03.
06:20

A koronavírus-járvány növelte a kereseti szakadékot

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210,6 ezer forint volt, ez 21 százalékkal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268,4 ezer forint) - számolt ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva.

Szerző(k): Domokos László
05.
02.
14:42

Idén rosszul járt, aki később ment nyugdíjba

Éveken keresztül sokaknak érdemes volt néhány hónapot még munkában tölteni, hogy a nyugdíjazást csak a következő évben kérjék. Az infláció azonban alaposan belepancsolt ebbe a helyzetbe - hívta fel a figyelmet az Azénpénzem.hu

Szerző(k): Domokos László