kereset

06.
09.
15:46

Szennyvízkezelés miatt beperelte Magyarországot az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé idézi Magyarországot, amiért az elmulasztotta teljesíteni a települési szennyvíz kezeléséről szóló irányelv szerinti kötelezettségeit - jelentette be a brüsszeli testület.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
31.
10:22

Felkopik az álla a bolti eladóknak

Tovább nyílt a boltos eladók bérollója, 81 ezer forintról 119 ezer forintra. A turkáló eladójának bére lenyomta a butikosét, a webáruházas bér kapaszkodik felfelé, de ez nem is meglepő. A legtöbbet az illatszerbolt, a legkevesebbet a ruhás piac eladója keres.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
28.
09:05

Ennyit keresnek most a magyarok, friss adatok érkeztek

2021 márciusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 435 200 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 289 400 forint volt, mindkettő 8,7 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A bruttó keresetek a vállalkozások körében 8,0 százalékkal, a költségvetésben, az egyes előmeneteli rendszerek ütemezett béremeléseivel összefüggésben, ezt jelentősen meghaladóan – 11 százalékkal – nőttek a KSH gyorsjelentése szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
23.
08:48

Erre figyelnek jövő héten a befektetők

A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban munkaerőpiaci és kereseti statisztika is szerepel, megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács májusi kamatdöntő ülése tarthat számot.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
29.
09:00

Ennyiből él az átlagmagyar, megjöttek a friss számok

Idén februárban 414,4 ezer forint volt a bruttó átlagkereset - adta hírül a friss számokat a KSH.

Szerző(k): Domokos László
04.
25.
07:55

Kamatdöntésre, kereseti- és munkaerőpiaci adatokra figyelhetünk a jövő héten

A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban munkaerőpiaci és kereseti statisztika is szerepel, megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács áprilisi kamatdöntő ülése tarthat számot - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
04.
22.
16:53

Jókora Covid-bónuszt kapnak a győri audisok

A munkaadói és a munkavállalói oldal megállapodása nyomán a győri Audi-gyár munkatársai bruttó 350 ezer forint Covid-bónuszt kapnak egyszeri juttatásként.

Szerző(k): Domokos László
03.
24.
23:20

Így számolják a nyugdíjakat ezentúl - megjelent a rendelet

Elkészültek a 2021-es nyugdíjak meghatározásához szükséges legfrissebb szorzók - derül ki a friss Magyar Közlönyből.

Szerző(k): Domokos László
03.
24.
22:32

A teniszszövetség több mint 250 millió forintos keresetet indított a volt főtitkár ellen

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) több mint 250 millió forintos keresetet indított korábbi főtitkára, Richter Attila ellen - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
19.
16:15

Országos akcióba kezdett a bérszövetség

Akcióba léptek a bérszövetségbe tömörült szakszervezetek: a 0 százalékos béremelési ajánlatot megelégelve egyszerre kezdeményeztek kollektív munkaügyi vitát a közszolgálati, a közszolgáltatói és a szociális területen, csaknem tucatnyi cégnél és intézménynél. Ez az első egységes megmozdulása a folyamatosan bővülő, mostanra országossá vált bérszövetségi mozgalomnak - adta hírül a szövetség.

Szerző(k): Domokos László