kereset

07.
25.
10:23

Sok adat érkezik a jövő héten

A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban munkaerőpiaci és kereseti statisztika is szerepel, megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács júliusi kamatdöntő ülése tarthat számot.

Szerző(k): Szász Péter
07.
15.
07:08

Nem várt fordulat a magyar munkahelyeken, kiteregetik a fizetéseket

Meglepő eredmény született a Pulzus kutató - lapunk megbízásából készített - felmérésében, amely arra kereste a választ, hogy a magyar munkahelyeken a dolgozóknak joguk van-e tudni, hogy a velük azonos munkakörben dolgozóknak mennyi a fizetése. A hazai munkaerőpiacon az átláthatóságnak - különösen a bértranszparenciának - nincs kultúrája, és az álláshirdetések jó része továbbra is ezt tükrözi. Felmérésünk alapján azonban úgy tűnik, hogy a cégek életében már ezen a téren is fordulatot hozott a krónikus munkaerőhiány.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
02.
22:11

Milliárdos keresetet nyújtott be a teniszszövetség

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) csaknem egymilliárdos keresetet nyújtott be a múltbéli visszás ügyek feltárása jegyében - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
30.
09:00

Mennyit keres a magyar átlagember?

Áprilisban 293 ezer forint volt a kedvezmények nélkül számolt nettó bér, ami 10 százalékos emelkedést jelent éves szinten.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
25.
10:15

Jöhetnek a bevándorlók, európai szintű munkaerőhiány a vendéglátásban

Szerbiában - hasonlóan Magyarországhoz - méretes munkaerőhiány alakult ki a vendéglátásban, mert a járvány alatt sokan más ágazatokban helyezkedtek el. Egyes munkaadók ázsiai munkaerőimporton gondolkodnak.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
09.
15:46

Szennyvízkezelés miatt beperelte Magyarországot az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé idézi Magyarországot, amiért az elmulasztotta teljesíteni a települési szennyvíz kezeléséről szóló irányelv szerinti kötelezettségeit - jelentette be a brüsszeli testület.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
31.
10:22

Felkopik az álla a bolti eladóknak

Tovább nyílt a boltos eladók bérollója, 81 ezer forintról 119 ezer forintra. A turkáló eladójának bére lenyomta a butikosét, a webáruházas bér kapaszkodik felfelé, de ez nem is meglepő. A legtöbbet az illatszerbolt, a legkevesebbet a ruhás piac eladója keres.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
28.
09:05

Ennyit keresnek most a magyarok, friss adatok érkeztek

2021 márciusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 435 200 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 289 400 forint volt, mindkettő 8,7 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A bruttó keresetek a vállalkozások körében 8,0 százalékkal, a költségvetésben, az egyes előmeneteli rendszerek ütemezett béremeléseivel összefüggésben, ezt jelentősen meghaladóan – 11 százalékkal – nőttek a KSH gyorsjelentése szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
23.
08:48

Erre figyelnek jövő héten a befektetők

A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban munkaerőpiaci és kereseti statisztika is szerepel, megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács májusi kamatdöntő ülése tarthat számot.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
29.
09:00

Ennyiből él az átlagmagyar, megjöttek a friss számok

Idén februárban 414,4 ezer forint volt a bruttó átlagkereset - adta hírül a friss számokat a KSH.

Szerző(k): Domokos László