kereset

08.
13.
06:20

Nyitva a világ a fiatal informatikusok előtt

Szlovákiában azok a fiatalok vannak a legkényelmesebb helyzetben az elhelyezkedés szempontjából, akik végzettségének van valami köze az informatikához, ám van olyan szakma, amelyben magasabbak a keresetek.

Szerző(k): Barabás Júlia
08.
02.
08:29

Tényleg 1 milliós fizetéseket osztogatnak a Balatonon? Megjött a válasz

Kétségtelenül magas fizetést lehet kapni a balatoni vendéglátásban, de ehhez sokat kell melózni.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
30.
09:01

Egy magyar átlagkeresete májusban 431 600 forint volt a KSH szerint

Idén májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 431 600, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 287 ezer forint volt, mindkettő 8,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A bruttó keresetek a vállalkozások körében 6,7, a költségvetésben ezt jelentősen meghaladóan, 10,6 százalékkal nőttek - közölte a KSH. 2021. január–májusban a bruttó átlagkereset 426 600, a nettó átlagkereset 283 700 forintot ért el, mindkettő 9,4 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
25.
10:23

Sok adat érkezik a jövő héten

A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban munkaerőpiaci és kereseti statisztika is szerepel, megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács júliusi kamatdöntő ülése tarthat számot.

Szerző(k): Szász Péter
07.
15.
07:08

Nem várt fordulat a magyar munkahelyeken, kiteregetik a fizetéseket

Meglepő eredmény született a Pulzus kutató - lapunk megbízásából készített - felmérésében, amely arra kereste a választ, hogy a magyar munkahelyeken a dolgozóknak joguk van-e tudni, hogy a velük azonos munkakörben dolgozóknak mennyi a fizetése. A hazai munkaerőpiacon az átláthatóságnak - különösen a bértranszparenciának - nincs kultúrája, és az álláshirdetések jó része továbbra is ezt tükrözi. Felmérésünk alapján azonban úgy tűnik, hogy a cégek életében már ezen a téren is fordulatot hozott a krónikus munkaerőhiány.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
02.
22:11

Milliárdos keresetet nyújtott be a teniszszövetség

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) csaknem egymilliárdos keresetet nyújtott be a múltbéli visszás ügyek feltárása jegyében - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
30.
09:00

Mennyit keres a magyar átlagember?

Áprilisban 293 ezer forint volt a kedvezmények nélkül számolt nettó bér, ami 10 százalékos emelkedést jelent éves szinten.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
25.
10:15

Jöhetnek a bevándorlók, európai szintű munkaerőhiány a vendéglátásban

Szerbiában - hasonlóan Magyarországhoz - méretes munkaerőhiány alakult ki a vendéglátásban, mert a járvány alatt sokan más ágazatokban helyezkedtek el. Egyes munkaadók ázsiai munkaerőimporton gondolkodnak.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
09.
15:46

Szennyvízkezelés miatt beperelte Magyarországot az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé idézi Magyarországot, amiért az elmulasztotta teljesíteni a települési szennyvíz kezeléséről szóló irányelv szerinti kötelezettségeit - jelentette be a brüsszeli testület.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
31.
10:22

Felkopik az álla a bolti eladóknak

Tovább nyílt a boltos eladók bérollója, 81 ezer forintról 119 ezer forintra. A turkáló eladójának bére lenyomta a butikosét, a webáruházas bér kapaszkodik felfelé, de ez nem is meglepő. A legtöbbet az illatszerbolt, a legkevesebbet a ruhás piac eladója keres.

Szerző(k): Molnár Csaba