kft

03.
14.
07:46

Jön a végső határidő - több tízezer cég nem teljesítette még kötelezettségeit

Két nappal a határidő előtt még 59 ezer korlátolt felelősségű társaság (kft.) nem emelte meg a jegyzett tőkéjét - írja MTI, a Világgazdaság keddi számának szemléjében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
08.
18:08

Fontos határidőre figyelmeztet a NAV

A korlátolt felelősségű gazdasági társaságok tulajdonosainak legkésőbb március 15-ig 500 ezer forintról 3 millió forintra kell emelniük a törzstőkét (jegyzett tőkét), kivéve, ha a cég végelszámolás, felszámolás vagy kényszertörlés alatt áll - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
19.
13:21

Utolsó figyelmeztetés a vállalkozásoknak

Még egy hónapjuk van a kft.-knek jegyzett tőkéjük megemelésére, erre többféle lehetőség is van. A március 15-i határidő több tízezer céget érint - hangzott el az M1 műsorában.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
12.
16:35

Kft.-k kötelező tőkeemelése: nem lesz több halasztás vagy mégis?

Már csak egy hónapjuk maradt a változtatásra azoknak a kft.-knek, amelyek törzstőkéje nem éri el a 3 millió forintot. A kétéves haladék, majd a tavaly elfogadott, egyéves halasztás után már nincs türelmi idő: március 15-ig legalább 3 millióra kell emelni a jegyzett tőkét.

Szerző(k): Domokos László
02.
09.
12:02

Így trükközhetnek az új szabályozással szemben a cégek

Március közepéig minden kft-ben 3 millió forintos tőkeemelést kell végrehajtani, különben felszámolják a vállalkozást. Nemcsak pénzbeli vagyoni hozzájárulással tehető ez meg, több más, egyszerűbb és olcsóbb megoldás közül választhatnak a tulajdonosok. Akár ingatlanok, tagbetétek vagy egy drága festmény is kiválthatja a tőkeemelést.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
01.
10:28

Több mint hatvanezer cég kerülhet bajba

Hiába kaptak tavaly márciusban újabb egy év haladékot a tőkeemelésre a korlátolt felelősségű társaságok (kft.), 63 558 cég még mindig nem tett eleget a törvényi előírásnak - számolt be az Azénpénzem.hu.

Szerző(k): Domokos László
02.
21.
10:20

Fontos határidő közeleg - cégmegszűnési hullám fenyeget

Több ezer korlátolt felelősségű társaság (kft.) szűnhet meg a március 15-éig esedékes kötelező törzstőkeemelés miatt - mondta Eperjesi Zoltán, a Fővárosi Törvényszék gazdasági kollégiumának vezetőhelyettese.

Szerző(k): MTI
02.
15.
18:14

Sok ezer cég járhat pórul

Március 15-én lejár az új, megemelt tőkekövetelményekre vonatkozó türelmi idő, a késedelem bírsággal, végső esetben akár a társaság megszüntetésével is járhat. A tőkeemelést nem csak a tőke tényleges befizetésével lehet megoldani - hívta fel a figyelmet a LeitnerLeitner adótanácsadó, könyvelő és könyvvizsgáló cégcsoport.

Szerző(k): MTI
02.
15.
10:34

Kft.-je van? Március 15-ig lépnie kell

Az új Ptk. megemelkedett tőkekövetelményekkel kapcsolatos türelmi ideje 2016. március 15-én lejár. Ezzel a kft.-k kötelező minimum tőkéje most már végleg a korábbi követelmények hatszorosára emelkedik. Mivel az eljárás időigényes, az érintett vállalkozásoknak nem szabad tovább halogatniuk az ezzel kapcsolatos teendőik elvégzését - hívja fel a figyelmetLeitnerLeitner.

Szerző(k): Napi.hu
03.
28.
14:35

Mélyen zsebbe kell nyúlnia a cégvezetőknek

A rendben működő korlátolt felelősségű társaságok több mint felét érinti az idén március 15-től hatályos új Polgári törvénykönyvnek (Ptk.) a kft-k törzstőkéjével kapcsolatos passzusa. Az új Ptk szerint legkésőbb 2016. március 15-ig 3 millió forintra kell emelni a kft-k tőkéjét, ehhez több mint kétszázezer cégnek összesen 490 milliárd forintra lesz szüksége – sokaknak már idén.

Szerző(k): Napi.hu