kiberbiztonság

05.
12.
20:09

Sok magyar nem tudja elengedni a nyugdíjazott operációs rendszert

A számítógéphasználók csaknem negyede még mindig az életciklusának végére ért Windows 7 operációs rendszert használja, amelyhez 2020. január óta nem jár általános támogatás.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
30.
13:36

Alaposan kifosztottak idén a kriptopénztárcákat

Felfutóban van a különféle támadások száma a különböző digitális pénzek, például bitcoin vagy ethereum kezelésére szolgáló digitális pénztárcák irányában. Az idei árfolyamemelkedés megtette a hatását, várhatóan még sok ilyen eset lesz az idén.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
22.
17:29

Rasztást adott ki a kibervédelmi intézet zsaroló hangvételű levek miatt

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) ismét riasztást adott ki az interneten terjedő magyar nyelvű, zsaroló hangvételű levelekkel kapcsolatban, azok számossága, valamint az érintett szervezetek és címzetti kör miatt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
20.
11:26

Terjednek a hamis oltási ajánlatok és elárulják az "eltitkolt igazságot" is

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a gyanútlan internetezők személyes adatait, információit és pénzét, illetve alaptalan kijelentéseket terjesztenek az oltásokkal kapcsolatban - figyelmeztet az ESET biztonságtechnikai szoftvermegoldásokat fejlesztő vállalat legfrissebb jelentésében.

Szerző(k): Szász Péter
04.
19.
12:35

A kínai Huawei lehallgathatta a holland kormány tagjait is

A Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat segítségével a kínai kormány lehallgathatta a KPN Telecom NV holland távközlési vállalat ügyfeleit, közöttük a holland kormány több tagját - közölte a holland sajtó a KPN által tíz éve készített, nemrégiben kiszivárgott, titkosított jelentésére hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
15.
22:22

Újabb telefonos csalás terjed Magyarországon

A telefonhívások során a csalók magukat jellemzően bankok, közműszolgáltatók "ügyintézőinek" kiadva többféle módon próbálnak személyes adatokat (például születési adatokat, banki adatokat) megszerezni az állampolgároktól - közölte a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ NKI).

Szerző(k): Domokos Erika