kilakoltatás

06.
22.
19:24

Nyugdíjasokat is kilakoltatással fenyegetnek, miután többszörösére emelték a bérleti díjukat

Húsz családot, köztük sok időst kilakoltatással fenyegetnek Budapesten, miután a házat, amiben laknak az állami Vagyonkezelő eladta - hangzott el az RTL Híradó összeállításában.

Szerző(k): Szász Péter
05.
22.
17:34

Van egy kis gond a kilakoltatási moratóriummal

A kormány pénteken meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot, melynek értelmében várhatóan őszig nem lehet kilakoltatni senkit. Azonban a jogszabály az országgyűlési ülésszakok kezdő dátumához köti a moratórium végét, ami általában nem állandó, tehát egészen annak kitűzéséig nem lehet majd tudni, hogy a gyakorlatban meddig védi az érintetteket a moratórium - hívja fel a figyelmet az Utcajogász Egyesület.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
12:18

Ma véget ér a kilakoltatási moratórium, tömegek kerülhetnek az utcára

Ha nem hosszabbítják meg a május 4-én lejáró kilakoltatási moratóriumot, tömegek kerülhetnek az utcára - hívták fel a figyelmet a lakhatással foglalkozó érdekvédelmi szervezetek.

Szerző(k): Domokos László
01.
17.
13:29

Nagy dobásra készül Biden már az első napján

A napokon belül hivatalba lévő megválasztott amerikai elnök, Joe Biden számos fontos intézkedést írhat alá már az első napon - írja a Telex.

Szerző(k): Szász Péter
12.
23.
09:09

Dübörögnek a végrehajtók, fekete heteket hozott az ősz

Ebben az évben egyelőre kevesebb kilakoltatás történt, mint tavaly, de ez annak köszönhető, hogy az első két negyedévben moratórium volt érvényben. A harmadik negyedévet fekete betűvel írták.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
12.
14:42

Mentőövet dobott Trump saját magának, csak mellé szállt

Szakértők szerint Donald Trump amerikai elnök egyoldalú - a Kongresszust mellőző - új válságkezelő intézkedései túl későn jöttek és túl kevesek ahhoz, hogy elérjék a célt: a gazdaság feléledését még a november eleji elnökválasztás előtt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
08.
09.
17:32

Így kezelt válságot Trump

A gazdasági helyzet kezelésére négy rendeletet írt alá Donald Trump amerikai elnök szombaton, beváltva azt a fenyegetését, hogy saját hatáskörében cselekszik, ha a kongresszus nem fogadja el koronavírus-járvány által megtépázott gazdaság ösztönzését célzó új csomagtervet - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
21.
13:09

A nem fizetésért nem, de a kiürítésért közjegyzőhöz mennek a lakáskiadók

A közjegyzők tapasztalata szerint 10-ből 9 lakásbérleti ügyben ma már kifejezetten kiürítési nyilatkozatot kérnek tőlük, hogy a szerződésszegő bérlő végrehajtás útján kiköltöztethető legyen az ingatlanból. Az ilyen hivatalos papírok iránti keresleten semmit nem csökkentett a járvány - derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara közleményéből.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
24.
07:08

Egy kilakoltatás hajmeresztő története - a végrehajtó még a bírósági ítéleteket is átértelmezte

A bedőlt devizahitelesek kálváriáival szinte Dunát lehet rekeszteni, azonban olyan esetről nem igazán lehetett még hallani, hogy maga a végrehajtó legyen az, aki nem akarja tudomásul venni a bírósági ítéleteket, azokat saját szája íze szerint átértelmezi és emiatt maga a bíróság tiltja el egy adott ügytől, mondván: nem várható el tőle, hogy pártatlanul, a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően járjon el. Történetünk egy ilyen esetről szól.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
19.
17:59

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítását javasolja a Habitat

Az április végéig tartó kilakoltatási moratórium meghosszabbítását javasolja a döntéshozóknak a Habitat for Humanity Magyarország az új koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel.

Szerző(k): Szepesi Anita