kismama

12.
01.
13:10

Erre számíthatnak a lombikprogramban résztvevők

A várandós munkavállalók mellett a mesterséges megtermékenyítésre irányuló programban részt vevő munkavállalókat is védi a Munka törvénykönyve. A munkaeropiac.eu portál összegyűjtötte, milyen kedvezmények illetik meg az érintetteket a munkajog alapján.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
23.
17:28

Oltások és vetélés összefüggése: közzétették az adatokat

Gyakran felmerülő aggodalom, hogy a koronavírus elleni védőoltások befolyásolják-e a várandós nők szervezetét, hogy meddőséget okoznak-e, vagy fokozzák a vetélés kockázatát. Egy most megjelent kutatás utóbbi területet vizsgálta, és arra jutott, hogy túlzottak a félelmek.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
21.
17:57

Gyerekvállalás, szoptatás vs. Covid-vakcinák, az összes kérdésre választ kaphat

Rendkívül sok kérdés vetődik fel a Covid-vakcinák várandósságra, gyermekvállalásra, szoptatásra gyakorolt hatásával kapcsolatban. Miután e dilemmák feloldását sokan Kemenesi Gábor virológustól várják, a kutató a hiteles válaszok érdekében a világ egyik legtöbbet nyilatkozó és publikáló kutatójához, Victoria Male-hez az Imperial College London oktatójához fordult, s az általa angolul közzétett, tudományos eredményeken alapuló, és abból fakadó következtetéseket tartalmazó anyagot saját Facebook-oldalán, lefordítva tette közzé, amit az alábbiakban olvashat. Victoria Male immunológus, fő szakterülete éppen a reprodukciós immunológia és annak folyamatai.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
24.
19:03

Veszélyes kór fenyegeti a túlsúlyos kismamák gyerekeit

A terhességük idején túlsúlyos vagy elhízott anyák gyermekeinél nagyobb a kockázata annak, hogy felnőtt korukban bélrák alakuljon ki náluk - állapította meg egy amerikai kutatás 18 ezer ember egészségi állapotát követve.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
19.
13:16

Új javaslattal állt elő Kósa Lajos: nem csak a nyugdíjasokat terelné szövetkezetbe

Korábban a nyugdíjasoknak, most pedig a kisgyermekkel otthon lévőknek hozna létre szövetkezetet Kósa Lajos fideszes képviselő a parlament honlapjára kedden feltöltött törvényjavaslat szerint. A szövetkezet tagjai dolgozhatnának, valamint ismereteket szereznének a kisgyerekek neveléséről és gondozásáról.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
10:03

Koronavírus: nagyon jó hírt közölt Szlávik János

A járványügyi helyzet rendkívüli mértékben javul, nagyban csökken az aktív fertőzöttek száma, és a kórházak intenzív osztályain is kevesen vannak - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa szerdán a köztévén

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
08.
15:23

Fontos hírt kaptak a vakcinákról a kismamák

A Pfizer és a Moderna Covid-19 elleni vakcinája egyaránt biztonságosnak bizonyult várandósok számára is – számol be a legfrissebb előzetes eredmények alapján a New England Journal of Medicine című lap az Orvostovábbképző Szemle online kiadása szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
04.
16:14

Ilyen hatással van a Covid a kismamákra

Aggódó kismamák és orvosaik millióit foglalkoztatja szerte a világon a koronavírus-fertőzés terhességre gyakorolt kockázata és az oltások hatása, azonban sajnos még mindig rendkívül kevés megbízható tudás áll rendelkezésünkre a témában. Ezeket a jelenleg ismert legfontosabb információkat, kockázatokat és tudnivalókat Tidrenczel Zsolt, a Czeizel Intézet szakmai igazgatója segített összegyűjteni.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
03.
13:15

Mégis oltják a szoptatós anyákat

Az elmúlt heti kavarodást követően ma ismét arról beszélt a közmédiának György István, az országos oltási munkacsoport vezetője, hogy a kismamák és a gyermeküket anyatejjel táplálók is a háziorvosuktól igényelhetik az oltást, Pfizer- vagy Moderna-vakcinát. A szoptatós anyák a baba egyéves koráig kérhetik az oltást, a háziorvosnak mérlegelése lehetősége van.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
02.
12:39

Már látszik, kik kerülnek nagyobb eséllyel lélegeztetőgépre

Az A és AB vércsoportú koronavírus-fertőzöttek gyakrabban kerülnek súlyos tünetekkel kórházba és nagyobb eséllyel lélegeztetőgépre - mondta Rusvai Miklós virológus pénteken a köztévén az MTI szemléje szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita