kkv-hitel

05.
23.
11:22

A K&H profitját is megcibálta a Sberbank csődje

A K&H Bank adózás utáni eredménye 10,3 milliárd forint volt a 8,9 milliárd forintos rendkívüli OBA befizetést követően 2022 első negyedévének végén. A K&H Biztosító 2 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el 2022 első negyedévében.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
23.
10:12

OTP: ha nincs elég pénze, a magyarok több mint fele hitelből vásárolna

A 25-54 év közötti lakosság közel fele tervez nagyobb összegű vásárlást a következő fél évben és jelentős többségük úgy gondolja, hogy ezeket a kiadásokat nagyon alaposan megfontolja. Az OTP Bank számára készített felmérésből az is kiderül, hogy szükség esetén az emberek több, mint fele nyitott arra, hogy személyi kölcsön felvételével finanszírozza kiadásait.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
22.
08:07

Felvettük a babaváró támogatást, erre megcsalt a férjem: mit tegyek?

Segít a mindennapi pénzügyi döntésekben a Napi.hu. A Financiológus rovatban olvasói leveleket válaszolunk meg, a lapunk csapata és külső szakértők tudását felhasználva. Írjon nekünk bizalommal a [email protected] címre!

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
20.
14:52

Lecsapnak a hitelezők, köztük Kína, szegény kis Srí Lankára

Újabb bizonyítékát adta a világ, mekkora különbség, ha egy szerény képességű országot vissza nem térítendő támogatások helyett hitelekből finanszíroznak. Srí Lanka, amely főként infrastrukturális fejlesztésekre - tehát nem presztízs beruházásokra - vett fel hiteleket mások mellett Kínától is az új selyemút program keretében, elérkezett a fizetésképtelenséghez.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
20.
10:29

Hatalmas a szegénység a régióban, és csak romlik a helyzet

Nagyjából minden ötödik kelet-közép-európait, 14 millió embert érint a szegénység. A koronavírus-járvány miatt tovább romlott a helyzet az elmúlt években, és hosszú távon az ukrajnai háború is növelheti a szegénységet a régióban.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
19.
18:32

Robotok dolgoznak a Euronics üllői raktárbázisán

Robotizált raktárbázist nyitott a Euronics műszaki áruházlánc Üllőn, az 1,6 milliárd forintos beruházás nyomán megduplázódott a raktártér, az automatizálásnak köszönhetően pedig harminc százalékkal gyorsabb az árukiadás - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön. A műszaki cég bevétele tavaly 11 százalékkal nőtt.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
19.
14:53

Napvilágra került, mennyiért kelt el az egyik legfelkapottabb magyar startup

A pénzügyi jelentés szerint a Svájci Posta 47 millió svájci frankot, azaz mai árfolyamon 17,7 milliárd forintot fizetett az IT-biztonsággal foglalkozó, magyar alapítású Tresorit 89,78 százalékáért - írja a Forbes.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
19.
07:08

Kiszámoltuk: hatalmas összeget bukhatnak a háztartások az idén az infláción

OTP és keményvaluta - ezek lettek az első negyedév slágerbefektetései a lakosságnál. A magas infláció miatt sokan léptek, de történelmi rekordon áll az a pénzösszeg is, amivel semmit sem kezdett a lakosság a lassan két számjegyű infláció ellenére. A lakosság 1800 milliárd forintot bukhat ezen egyetlen év alatt.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
18.
18:48

Nagy árat fizethet sok csok-hiteles, aki gyerek nélkül marad

Ha valaki felveszi a csok-támogatást, de gyerek nélkül marad, akkor súlyos büntetést kell fizetnie. A Bankmonitor.hu számítása szerint a kamatbírság még a legdrágább lakáshitelekére is ráver.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
17.
12:08

Több adózási határidő jár le, így csökkenthető a befizetés

Jelentős mértékben csökkenthető az éves adók összege, ha a társaság ismeri és él is a különböző adóalap-korrekciós lehetőségekkel, és nem csak az előző évi rutin alapján állítja össze az adóbevallásait – hívják fel a figyelmet a Mazars könyvvizsgáló és tanácsadó cég szakértői a tao, hipa és innovációs járulék bevallásának május 31-i határidejével kapcsolatban.

Szerző(k): Domokos Erika