kockázat

06.
12.
18:47

Foci-Eb: veszélyes a tömeges meccsnézés, itt a figyelmeztetés

Ne szervezzenek tömeges meccsnézéseket a tereken, mert kockázatos! - figyelmeztetett Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője szombaton, utalva arra, hogy megkezdődött a foci-Eb, és nagyok az elvárások a horvát válogatottal szemben.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
12.
15:48

Koronavírus: magas átoltottság melletti kockázatokra figyelmeztet a szakértő

Nyáron alacsonyabb védettségi szint vagy kevesebb korlátozó intézkedés, télen magasabb védettség vagy nagyobb szigor kellhet a járvány megfékezéséhez a koronavírus szezonalitása miatt. Magas, általános átoltottság mellett is lehetnek alacsonyan oltott területek, vannak olyan döbbenetes nyomorban élő, elzárt közösségek, ahová nem ér el a népegészségügy - mondta a Portfolio-nak adott interjújában Ferenci Tamás, biostatisztikus, az Óbudai Egyetem docense.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
11.
13:17

A válság alatt is pörög a hazai tőkepiac

2020-ban 226,3 millió euró értékű kockázati- és magántőkét fektettek be magyar vállalatokba, összesen 236 tranzakció során.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
03.
11:22

Moratóriumosok, figyelem: törlesszen mindenki, aki tud, mert nagy baj lesz

Keményen kritizálta a Magyar Nemzeti Bank a kormány moratóriumhosszabbításra vonatkozó tervét. Az átoltottság növekedésével és a gazdaság kilábalásával párhuzamosan a moratórium folytatásának kockázata meghaladhatja a program eddigi előnyeit. Fontos, hogy tényleg csak a rászorulók vegyék igénybe a lehetőséget, máskülönben csökkenhet a bankok hitelezési aktivitása és még az is elképzelhető, hogy Magyarországot leminősítik.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
27.
19:05

Kijózanító pofon volt a vállalatoknak a Covid-19

A pandémia sokkal nagyobb problémát jelentett a vállalatok, szervezetek számára, mint korábban bármilyen más kockázati tényező - derül ki a Business Continuity Institute (BCI) legfrissebb éves elemzéséből. A kockázati tényezők listáján ugyanis új rizikófaktorok jelentek meg, ráadásul az első helyre a nem munkavégzéssel összefüggésben lévő megbetegedések kerültek a Covidnak köszönhetően, ami egy olyan tényező, ami az elmúlt évben még az utolsó előtti helyen szerepelt a kockázati listán. Egyebek mellett az ilyen jelenségek is arra késztették a vállalatokat, hogy alaposan átértékeljék a működésükre leselkedő veszélyek kezelését.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
14.
11:04

Koronavírus: félmilliárdos mentőövet kapott Havasi Balázs cége

A koncertek lemondása miatt az előző évi negyedére esett Havasi Balázs zongorista-zeneszerző többségi tulajdonában lévő cég bevétele 2020-ban, az évet 184 milliós veszteséggel zárták. A vállalkozás likviditását ugyanakkor jelentős forrásbevonás javította, 252 millió forint támogatás és 250 milliós MFB-s tőkebefektetés mellett államilag támogatott Széchenyi Turisztikai Kártya-hitel is segíti a járvány utáni talpra állásban - derül ki a friss céges adatokból.

Szerző(k): Domokos Erika